En smakebit på søndag: Ett delikat uppdrag

Söndag! Idag sitter jag i soffan och fryser. Det är grått och regnigt utomhus, så soffan känns som det bästa valet idag. Te, filt och tofflor får göra mig sällskap till dagens smakbit, som är en bok jag läser om för att få läst hela serien från början. Detta är en del av min egen läsutmaning The Outlander Project, där jag läser mig igenom Diana Gabaldons verk.

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker och där kan du lämna länk till din smakbit och hitta länkar till andras smakbitar.

Jag läser just nu Ett delikat uppdrag av Diana Gabaldon. Det är första boken i Sagan om Lord John Grey och hette förr Lord John och kärlekens ljuva plåga på svenska. I samband med att Bookmark tog över utgivningen fick boken en ny titel. Den utspelar sig i London 1757 och handlar om Lord John, som är en karaktär i Outlander-serien. Boken följs av två till, som heter Svärdets brödraskap och Fången från Skottland.

Smakbiten kommer från kapitel 2:

”Frankrike”, sa Stubbs med avsky i rösten, medan han trängde sig fram bland torgpopulasen på Clare Market. ”Samma jävla Frankrike nu igen – otroligt! Jag åt middag med DeVries, och han berättade att han hört det direkt av gubben Willie Howard. Vi ska väl vakta skeppsvarven i den där sakramentskade hålan Calais!”

”Vi ska väl det”, ekade Grey och manövrerade sig förbi en fiskmånglares kärra. ”Vet du när det blir?” Han låtsades dela Stubbs irritation vid tanken på en kanske rätt enformig fransk kommendering, men i realiteten var det här en välkommen nyhet.

Hoppas att ni har en trevlig helg och att vädret är lite roligare hos er! 😉

 

 

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ett delikat uppdrag

 1. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Blåst, snöslaskiga och isiga småvägar här i Uppland, men uppehållsväder och en liten solglimt på förmiddagen fick vi glädjas åt. 😉

 2. paulamerio skriver:

  Nej inget roligt väder här i Dalarna, spöregn ovanpå vacker snö som smälter undan med en farlig fart lagom till sportlovsveckorna, blä. Gabaldon borde jag ta mig an, blir avskräckt av de tjocka volymerna. Jag gillar historiska romaner så det kunde ju passa. Ha en skön söndagskväll

 3. Cinnamon skriver:

  Gillar ditt projekt! Läste om alla böckerna i Outlanderserien inför Written in My Own Hearts Blood, men har inte läst om alla böcker om Lord John. Kanke är dags för det.. Tack för smakbiten!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jisses, läste om! Du är mer hängiven än jag 😂 Lord John-böckerna utspelar sig ju inom samma värld, så det är ganska kul att läsa dem. 😊

 4. bokdivisionen skriver:

  Jag har sett och gillat serien och efter andra säsongen köpte jag de fyra första böckerna men sen har jag inte kommit mig för att läsa dem ännu. Skotskan gör sig ju iofs ändå bättre på film än i bok! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s