Smakbit: Institutet

Veckorna går så snabbt! Plötsligt är det söndag igen. April är en ganska bra läsmånad, och jag kom på första plats i Påskutmaningen 2021 så jag vann ett presentkort på Adlibris. Ska fundera och sen beställa något trevligt! Stort tack till Mia som anordnat utmaningen.

Jag läser (bland annat) just nu Institutet av Stephen King i en tegelstensläsning på Instagram. Än så länge (ca 220 sidor in) är den väldigt bra. Därför blir den också veckans smakbit!

En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan ni hitta länkar till andras smakbitar och lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

Utdrag från Adlibris: Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Det är inte bara hans extrema begåvning, det är också den märkliga påverkan han har på sin omgivning varje gång han blir riktigt upprörd. En natt blir han kidnappad och flugen till en plats belägen djupt inne i skogarna i Maine: Institutet. Där utnyttjas tillfångatagna barn med ovanliga förmågor som brickor i ett farligt globalt spel.

Smakbiten kommer från s. 80:

När Luke vaknade mindes han en dröm han hade haft – inte direkt en mardröm, men avgjort en som inte varit särskilt trevlig. En främmande kvinna hade varit i hans rum, lutat sig över hans säng med det blonda håret hängande ner på sidorna av ansiktet. Visst, vad du vill, hade hon sagt.

Institutet

4 reaktioner på ”Smakbit: Institutet

  1. Paula Merio skriver:

    Det var länge sedan jag läste King nu, plöjde hans böcker för många år sedan. Tack för smakbit, grattis till vinsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s