En smakebit på søndag: Arvet efter dig

Jag har knappt läst något den senaste veckan, så jag försöker komma ur svackan med en ny bok, eller snarare en hyllvärmare. Nämligen Arvet efter dig av Jojo Moyes. Hade helst velat läsa ut Handboken för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray, men den är seg. Det släpper väl snart. Men det är dags att byta bok och äntligen läsa Moyes.

Det är söndag, och i Lund ligger det lite kvar sedan gårdagskvällens snöfall. Ska ut på promenad med föräldrarna och syrran, så det är dags att lämna en smakbit nu innan hela dagen försvinner iväg.

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199 En smakebit på søndag ordnas av Astrid Terese. Där kan du hitta fler smakbitar och lämna en länk till din egen.

Arvet efter dig är en uppföljare till Livet efter dig, som blev film för något år sedan. Smakbiten kommer från sida 7, början av kapitel 1:

Den storvuxne mannen längst ner vid bardisken svettas. Han hänger med huvudet över sin sexa whiskey och ungefär varannan minut tittar han upp och vänder sig bakåt mot dörren, och i lysrörsbelysningen blänker en tunn svetthinna i hans ansikte. Han släpper ut ett långt, skälvande andetag, förklätt till en suck, och vänder sig åter mot sin drink.

Jag har tyckt väldigt mycket om Moyes andra böcker, så jag har höga förhoppningar på den här historien. Kanske en tår eller två. Med en kopp te blir det läsning ikväll innan Bron kl 21. 

Trevlig söndag!

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Arvet efter dig

 1. astridterese skriver:

  Min absolutt største favoritt av Jojo Moyes er Brudskeppet (The ship of brides) som hun ga ut rundt 2005. Den handler om britiske kvinner som giftet seg med australske menn under andre verdenskrig. Siden så mange menn døde under krigen ble det mangle på britiske menn. Boken følger kvinnene på skipet og hvordan det går med dem i det nye landet. Anbefales! 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. bokdamen skriver:

  Läst en annan bok av Moyes, den var ok men blev inte helt såld på den. Kanske berodde det på hypen…..Blir lite nyfiken på den som Astrid nämner i kommentaren ovan, så ska nog ta och testa någon fler vid tillfälle. 😉 Tack för smakbiten!

 3. Lesejenta skriver:

  Har foreløpig bare lest en bok av Moyes (Me before you), men jeg har ikke fortsatt med serien. Har riktignok ”Den ene pluss en” stående i bokhylla, men har ikke kommet så lang heller. Det er så mange bøker en har lyst til å lese 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s