Helgfrågan: Hårda paket och jul

Den senaste veckan har varit riktigt vidrig. I måndags flyttstädade jag min gamla lägenhet och det tog nästan åtta timmar för två personer. Men den gick igenom utan anmärkningar igår, så det får man vara tacksam för.

I tisdags åkte min pojkvän till akuten. Han hade kräkts blod och var orolig. Akuten skickade i stort sett hem honom. Tidigt på onsdag morgon väckte han mig och bad mig köra honom till akuten igen. Det hela slutade med att han blev inlagd för ett sår i magsäcken. Han är hemma igen och medicinerar, men fy fan. Den ångesten behöver jag inte ha igen!

Samtidigt stod jag med ett ben i flytten och skulle få ordning på den nya lägenheten. (Jag är en sån person som mår fysiskt dåligt av att ha det stökigt runt omkring mig, så jag mådde riktigt kasst över flyttkartongskaoset – utöver stressen med min älskling, såklart.) Och skulle handla julklappar och gran och så vidare i all oändlighet. Dygnet har bara 24 timmar, men tack vare en massiv ansträngning blev lägenheten färdig och julpyntad till igår kväll. Lättnaden är gigantisk, kan jag säga. Har varit så trött att jag har gråtit för minsta lilla. Men nu är jag bara tacksam.

Men det är dags för Helgfrågan från Mias bokhörna.

img_3512Har du köpt några hårda paket till någon? Alltså böcker. 

Bonusfråga: Hur firar du jul i år?

Jag har inte köpt själv, men jag har redan fått ett presentkort på Akademibokhandeln från svärföräldrarna. Väldigt tacksam! Och min kille får en bok från mina föräldrar, men jag säger inte vilken (om han skulle råka läsa här).

Jul … ja, i år blir julen en ny variant. Vi firar med närmaste familjen imorgon (söndag) och sen reser syrran till Budapest på julaftons morgon, så julafton blir med resten av släkten men utan henne. Juldagen är i lugn och ro med bara familjen, medan annandagen blir med min killes familj. Och sen är julen över för min del. Ikväll kör jag och några tjejkompisar en pizza- och vinkväll, mycket välbehövligt!

I jul planerar jag att läsa, titta på tv och bara njuta. Snart kommer ju januari med nya utmaningar, men innan dess är det julefrid som gäller!

God jul!

holidaystress

Detta var jag tidigare i veckan … 

6 reaktioner på ”Helgfrågan: Hårda paket och jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s