En smakebit på søndag: Och så var de bara en

Idag är det lilljulafton, och söndag. Var har den här månaden tagit vägen? Jag har flyttat från Lund till Malmö, flyttstädat, fått i ordning min nya lägenhet, ordnat med allt som hör julen till och dessutom tillbringat ganska många timmar på sjukhuset i Malmö eftersom min pojkvän fick åka in akut. Jag blev så orolig, men den svenska sjukvården är faktiskt fantastisk, så han fick tillbringa en natt på sjukhuset och nu är han hemma igen och medicinerar. Mitt gull! Tur att han mår bättre igen. ❤

Jag har läst en del i december, och det kan jag tacka Bookbeat för. Ljudböcker är underbart när man måste ha händerna fria. Men nu i jul ska jag läsa mer fysiska böcker, nu när jag faktiskt bara ska ligga i soffan i ett par dagar. 🙂

Just nu läser jag Och så var de bara en av Agatha Christie, en av hennes mest kända böcker. Har precis börjat på den, så jag känner mig säker på att kunna ge en smakbit utan att spoila. 😉

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199 För det är söndag, så då tänker jag lämna en smakbit. Idag hittar du smakbitarna hos Flukten fra virkeligheten, men just nu (17:00) ligger där ingen länkfunktion.

Och så var de bara en utgavs för första gången 1934 och är en av de mest sålda böckerna genom tiderna. Jag läser den i nyutgivning av Bookmark förlag, med deras snygga omslag.

Smakbiten kommer från sida 9, kapitel 1:

I en förstaklasskupé satt den nyligen pensionerade domaren Wargrave och blossade på en cigarr medan han ögnade genom de politiska nyheterna i The Times. 

Han lade ner tidningen och tittade ut genom fönstret. Tåget rullade just nu genom Somerset. Han kastade en blick på sin klocka. Två timmar kvar.

Hoppas att ni får en trevlig uppesittarkväll!

En reaktion på ”En smakebit på søndag: Och så var de bara en

  1. Robert W skriver:

    Så skönt att pojkvännen mår bättre.

    ”Så var de bara en” ( som jag alltid tänker på under ett annat namn) är en riktig klassiker. Jag har både läst den och sett den som film. En lysande idé av Agatha Christie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s