Helgfrågan: perfekt längd

Idag är det skottårsdagen, 29 februari, och om jag inte redan hade friat är det ju idag kvinnor traditionellt ”får lov” att fria. Det känns så förlegat att det finns dagar man generellt förväntas fria på, t ex Alla hjärtans dag, stora aftnar osv. Man kan väl fria när man vill, man som kvinna?

Ikväll ska jag och sambon ut på middag med min syster och hennes sambo. Innan dess blir det soffläge och alpint på tv, följt av kaffe och bok. Ska försöka läsa ut Lord of Shadows idag, har 250 sidor kvar av denna tegelsten på 700 sidor!

Hursomhelst. Den här veckan har bokrean gått av stapeln, och jag har förbeställt lite via Bokus och Adlibris, totalt 6 stycken. Ska ta en sväng på Akademibokhandeln i veckan som kommer, får se om det blir några böcker till då. I februari har jag läst 20 böcker, så jag behöver väl knappast fler i hyllorna, men ändå.

Det är dags att svara på Helgfrågan från Mias bokhörna.

img_0501-4

Vad är den perfekta längden på en bok? Bonusfråga: När du är sjuk, vilken genre passar dig bäst då?

Jag tycker att ca 400 sidor är ganska perfekt för en bok. För en ljudbok är ca 9 timmar lagom. När jag är sjuk läser jag helst feelgood eller deckare, men en och annan fantasy har också smugit sig in. Det beror helt och hållet på hur sjuk jag är, om jag läser eller lyssnar på en bok.

Trevlig helg!

 

7 reaktioner på ”Helgfrågan: perfekt längd

  1. Åsa skriver:

    Många böcker numera ligger ju faktiskt på ett sidantal av 350-400, så kanske det är en omfattning som är eftertraktat. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s