Smakbit: Amerikansk jord

Urgh, just nu är jag så opepp på läsning att jag bara lyssnar på ljudböcker. Smart då att låna en massa fysiska böcker på biblioteket! Tänker att jag måste vända den här trenden snart och börja läsa ”vanliga” böcker igen då jag verkligen saknar det. Lyssnar alltid mycket på ljudböcker ändå, men när det är uteslutande ljudböcker brukar jag ta mig i kragen och rycka upp mig. Det blir en slags passiv lässvacka. Alla är vi olika, men jag mår bäst när jag läser både fysiska, e-böcker och ljudböcker.

En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där hittar du länkar till andras och kan lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

En av böckerna jag lånade på biblioteket var dessutom ett korttidslån, så den är först ut! Amerikansk jord av Jeanine Cummins (länk till Adlibris) är en titel som har exploderat över Instagram och jag älskar omslaget. Tvek på om det är min typ av historia, men hälften vågat, hälften vunnet.

Smakbiten kommer från kapitel 1:

En av de allra första kulorna går in genom det öppna fönstret ovanför toaletten där Luca står. Han fattar först inte att det är en kula och det är ren tur att den inte träffar honom mitt i pannan.

Den börjar bra i alla fall! Hoppas nu att fortsättningen är lika spännande. Trevlig helg!

Amerikansk jord

10 reaktioner på ”Smakbit: Amerikansk jord

 1. Paula Merio skriver:

  Läste denna med andan i halsgropen och kunde inte sluta. den fick högsta betyg av mig. Jag hoppas den lyckas vända din negativa läs-spiral! Tack för smakbit och vilka vackra tulpaner du hittat till headern

 2. astridterese skriver:

  Jeg ser det er mange som leser denne boken. Jeg har vært usikker på om det er en bok jeg vil like. Men jeg blir mer og mer nysgjerrig på den 🙂
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 3. Robert W skriver:

  Friskt vågat, hälften vunnet heter det 😉 Den här boken kände jag inte till. Ja, det var ju tur att han inte fick kulan i pannan. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s