En smakebit på søndag: Chain of Iron

Den här veckan har flugit förbi! Har jobbat på plats 4 dagar av 5, nytt rekord! Det ska ju tilläggas att vi har ganska strikta regler osv och inte har jobbat på plats sedan december, så det är så himla skönt att göra det nu. Även om dagarna max är 4 timmar långa.

Jag läser så otroligt dåligt just nu. Vet inte varför, har nog en liten läsdipp efter förra årets läsmaraton. Vilar lite med ljudböcker, de behöver man ju inte läsa lika aktivt som en fysisk bok. Skönt för ögonen när man är trött. Annars har jag snöat in på Disney+ och klassiska Disney-filmer. Också väldigt skönt när man är trött.

En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du hitta andra smakbitar och kan lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers!

Men jag ska såklart bjuda på en smakbit, för lite läser jag trots allt. Idag blir det en smakbit ur Chain of Iron, Cassandra Clares senaste fantasyroman. En tegelsten på drygt 570 sidor, men utgåvan jag läser har så luftig text att man lätt hade kunnat pressa in hela romanen på drygt 430-450 sidor om man ändrade formateringen. Chain of Iron är andra boken i serien The Last Hours, som utspelar sig i London åren runt år 1900. Första boken heter Chain of Gold, om någon är intresserad. Jag gillade den skarpt och man behöver inte ha läst någon annan serie av Clare för att hänga med. Här kan ni läsa mer om Chain of Iron, men varning för spoilers då det som sagt är del 2.

A smoky winter fog had settled atop the city of London, reaching its pale tendrils across the streets, wreathing the buildings in dull tinsel. It cast a gray pallor over ruined trees as Lucie Herondale drove her carriage up the long, neglected drive toward Chiswick House, its roof rising from the fog like the top of a Himalayan peak above clouds.

Ur Chain of Iron av Cassandra Clare (2021), kapitel 1.
The Last Hours: Chain of Iron

Hoppas att ni har haft en trevlig helg!

4 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Chain of Iron

  1. Cinnamon skriver:

    Den boken ska jag nog läsa så småningom. Har inte läst den första i serien än men äger den.
    Med tanke på hur mycket du läste förra året så är du värd långsam läsning och Disney+. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s