Smakbit: Jag är pilgrimen

Helgen har varit ganska långsam, vilket har varit skönt. Vi har mest varit hemma, gått någon promenad, lagat mat och njutit av varandras sällskap. Kan vara skönt inför en rätt hektisk vecka.

Jag har lyssnat och läst ut lite böcker, bland annat Sofie Sarenbrants första bok i serien om Emma Sköld, nämligen Vila i frid. Den var bra, men det ska bli spännande att se hur hon har utvecklat serien under åtta böckers gång. Den första kom 2012, den senaste nu i år (2020). Någon som har läst hela serien?

En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du hitta andra smakbitar och lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

Jag har haft en biblioteksbok liggande på mitt nattduksbord så länge att det börjar bli pinsamt nu. Det har bara inte blivit av att jag har plockat upp den, så det får det bli ändring på nu. Idag börjar jag läsa Jag är pilgrimen av Terry Hayes.

Jag är pilgrimen är en thriller som utkom på svenska redan 2015 och enligt baksidan handlar boken om en fd agent: ”Pilgrimen har dragit sig tillbaka. Underbarnet på den hemligaste organisationen inom amerikanska underrättelsetjänsten lever numera sitt liv som en vanlig man på Paris gator. Men han är den enda som ser sambanden mellan de bestialiska morden på olika platser i världen, när en perfekt plan rullas ut för att begå ett fruktansvärt brott mot mänskligheten.”

Smakbiten kommer från s.9:

Vissa platser kommer jag att komma ihåg så länge jag lever – ett rött torg och en het vind som drar över det, min mammas sovrum på fel sida av 8 Mile Road, den oändliga trädgården till ett tjusigt fosterhem, en man som väntar på att ta livet av mig bland några ruiner som kallas för Dödens teater.

Ska bli spännande att läsa den!

(Och skulle ni sakna tips till julläsningen kan ni redan nu gå in och titta på Julkalendern 2020, där samlar jag titlar på julböcker för alla åldrar.)

10 reaktioner på ”Smakbit: Jag är pilgrimen

    • Sara Swietlicki skriver:

      Ja, jag läser nästan uteslutande julböcker i december numera, så det är kul att hitta en massa nya böcker. Ännu enklare nu när Sverige börjar ta in fler julromaner i sin utgivning 😊 Fast jag börjar inte läsa före första advent 🤪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s