En smakebit på søndag: mysig feelgood

Just nu läser jag mest feelgoodböcker, mycket för att det i höst kommer ut mycket feelgood men också för att jag känner att jag behöver det. Lyssnar just nu på ”I hjärtats bibliotek” av Phaedra Patrick, har hört ca 1/3 av den. Den är mysig, men lite annorlunda feelgood. Men det är inte den som blir smakbiten den här veckan (för jag har så svårt att ge smakbit från en ljudbok, jag måste kunna se texten för att ge en smakbit).

En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där hittar du länkar till andras smakbitar och kan lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

För någon vecka sedan läste jag Annie Darlings senaste bok om bokhandeln i London, ”Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan”. Den är precis lika mysig som första boken, ”Bokhandeln för ensamma hjärtan”, men den här handlar om Verity, en av medarbetarna i bokhandeln. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy…

Smakbiten kommer från kapitel 1:

Hur man än såg på saken så var Peter Hardy ett riktigt kap, den perfekte pojkvännen. Nu skulle dock Verity Love, som var dotter till en kyrkoherde och borde föregå med gott exempel, bli tvungen att ta kål på honom vid första bästa tillfälle.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

Jag lovar, den är riktigt bra – och rolig! Rekommenderas. Däremot underlättar det om man läser den första boken innan denna, för då får man ännu mer ut av den. 🙂

Vad jag verkligen gillar med den är att Veritys favoritbok är Jane Austens Stolthet och fördom, och att det därför strösslas citat ur den genom hela boken. Jag gillar verkligen Stolthet och fördom, så det var riktigt härligt att läsa alla citaten – och se om jag minns vilka citaten handlar om.

Trevlig helg!

5 reaktioner på ”En smakebit på søndag: mysig feelgood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s