En smakebit på søndag: Flugornas herre

Det har inte kommit några smakbitar från mig på sistone, helt enkelt för att augusti månad mest har varit ljudböcker och jag gör inte smakbitar på ljudböcker, det är alldeles för omständigt. Men det har blivit en och annan e-bok och fysisk bok också.

En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du hitta länkar till andra smakbitar och lämna länk till din egen.

Idag påbörjar jag månadens klassiker, Flugornas herre av William Golding. Det är en kort bok på ca 200 sidor, och handlar om en grupp pojkar mellan 6-12 år som efter ett flyghaveri kastas iland på en liten ö i Söderhavet. Den publicerades på engelska 1953 och kom på svenska året efter. (Detta kom som en överraskning för mig, jag trodde att den var äldre än så.)

Smakbiten kommer från kapitel 1:

Den ljushårige pojken hasade sig ner sista metern utför klippan och började försiktigt ta sig fram i riktning mot lagunen. Fastän han hade tagit av sig skolsweatern och gick och drog den efter sig satt den gråa skjortan klistrad på honom och håret smetade fast i pannan.

Flugornas herre

Ska bli spännande att läsa den. Hoppas att ni har en trevlig helg!

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Flugornas herre

  1. Maria skriver:

    Ja detta är ju en riktig klassiker, både läst själv och läst för mitt äldsta barn. Det var två olika upplevelser. En riktigt bra bok!

  2. stjernekast skriver:

    Denne klassikeren hørte jeg på lydbok da jeg var rundt 18 år tror jeg- En av mine beste lydbok-opplevelser. Jeg var skrekkslagen midt på lyse natten (var sommer) og nærmest gjemte meg under dynen mens jeg lyttet. Skremmende bok som er realiteten for mange barn i verden. Et liv uten voksne til å passe på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s