Smakbit: Brott och straff

Idag ska jag ha konsert utanför Båstad, så det blir ett kort inlägg! 🙂

img_1824En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Veckans inlägg har inte kommit upp än, men där kan man hitta länkar till andras smakbit och lämna länk till din egen.

Dagens smakbit kommer från Fjodor Dostojevskijs Brott och straff, som utkom 1866. Jag läste den på gymnasiet, och minns den som riktigt bra, men nu är det dags att läsa om den. Den är månadens klassiker och smakbiten kommer från första kapitlet:

I skymningen en mycket het dag i början av juli lämnade en ung man sin kammare, som han hyrde vid S-gränd, steg ut på gatan och började långsamt och nästan obeslutsamt gå bort mot K-bron.

Brott och straff

Ni får ha en trevlig söndag!

5 reaktioner på ”Smakbit: Brott och straff

 1. Monika skriver:

  Jag läste den också i gymnasiet och tyckte väl så där om den, men det kan ha berott på tidspress. Det är dock den bok som jag oftast tänker på, tror jag, så jag har funderat på omläsning. Utan tidspress.

 2. Robert W skriver:

  Är det inte flera av de där gamla ryssarna som har en faiblesse för att benämna personer och ortsnamn med blott en bokstav? Tack för smakbiten!

 3. Paula Merio skriver:

  Vi läste också ryska klassiker i skolan, sen dess har jag inte läst en enda. Borde kanske göra det, lite skillnad på hur man uppfattar litteraturen när det gått femtio år…
  Tack för smak, trevlig söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s