Året flyktar hastigt: en sammanfattning i halvlek

Vi har passerat 1 juli och därmed är vi inne i det som några kollegor skämtsamt kallar för akt 2 av 2020. Man kan ju enbart hoppas att andra halvåret av 2020 blir bättre än det första, men med lite hopp om det. Men hoppet är det sista som överger människan, så låt oss hoppas!

Det enda positiva med den här pandemien för min del är att jag får så otroligt mycket lästid. Jag snittar på 23 böcker i månaden, och är ofta uppe och vänder på 8-9 000 sidor varje månad. Det känns märkligt att tänka på att jag redan har läst mer än vad jag läser vissa hela år, och nu har vi halva året kvar! Känns skönt att kunna resa i tanken, när man nu måste stanna hemma.

pexels-photo-697662.jpeg

Foto av Ylanite Koppens på Pexels.com

Utmaningar

Det går ganska bra med mina utmaningar. I Kaosutmaningen har jag bara tre böcker kvar, varav en av dem står på månadens läslista. I SelmaStories läsutmaning för sommaren har jag 10 böcker kvar, men med två månader på mig ska det nog gå snabbt framåt. Det rullar på med Agatha Christie, jag har läst en i månaden och tycker att det är ganska roligt att läsa sådana deckarklassiker. Och när det gäller klassikerna är jag i fas, läser en i månaden. Har läst en del riktigt bra i år, Glaskupan av Sylvia Plath var en intressant upptäckt.

Serieåret (som jag överväger att döpa om till Finish that series efter någon på Instagram) går lite hipp som happ – jag upptäcker hela tiden nya serier och därför fylls den på i all evinnerlighet. Men det går framåt där också. Har bara en bok kvar i Throne of Glass-serien av Sarah J. Maas, det får anses vara en seger eftersom böckerna är så himla långa!

Det går ärligt talat lite sämre med hyllvärmarna, för jag vet att jag har en massa böcker som borde läsas, men det kommer alltid några andra i vägen. Får ta igen det! Med Boktolvan (12 nya författare) och Författarfemman (fem favoritförfattare) avslutade sedan länge och med en bok kvar i Ester Bonniers läsutmaningen får jag väl snart hitta några fler utmaningar för 2020.

Har läst alla de 12 nominerade till Årets bok 2020 nu, och min favorit blev Jamåhonleva av Anders Roslund. Tyckte generellt att det var en del tråkiga nomineringar i år.

Det känns omöjligt att välja årets bästa bok so far, för det finns så många fantastiska böcker. När vi närmar oss december ska jag försöka göra ett bokslut.

pexels-photo-904616.jpeg

Foto av Thought Catalog på Pexels.com

Summering

Årets mål är 150 böcker, just nu uppe i 138. Förra året klarade jag 209, men har en stark känsla av att det kan bli 250 i år. I alla fall 200, och säkert 225 också. Vore så coolt att nå 250 böcker, men vi får se. Förhoppningen är ju att vardagen ska kicka igång igen i slutet av juli och att hösten ska bjuda på lite mer liv igen. 🙂

 

Lite statistik

Antal påbörjade böcker: 138

Antal utlästa böcker: 138

Fysiska böcker: 45

E-böcker: 47

Ljudböcker: 46

Svenska/engelska/övrigt: 124/13/1

Kvinnliga/manliga författare: 75/27

Antal sidor: 47 145

Genomsnitt sidantal: 341,6

En reaktion på ”Året flyktar hastigt: en sammanfattning i halvlek

  1. Maria skriver:

    Otroligt vad du läser! Lyssnar du också eller är det bara fysiska böcker? Jag får så svårt att sitta still så mycket även om viljan finns där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s