En smakebit på søndag: Offer utan ansikte

Helgen har bjudit på ostadigt väder, så jag har mest hållit mig hemma och läst osv medan sambon har jobbat. Igår lördag sträckläste jag Stefan Ahnhems Offer utan ansikte, den första boken om Fabian Risk. Gillade den så mycket att jag har beställt alla fem böckerna på Adlibris, de får bli mina sommardeckare. 🙂 Och så blir första boken min smakbit idag!

img_1824En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du lämna länk till din smakbit och hitta andras smakbitar. Enda regeln är inga spoilers.

Om boken: En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.Offer utan ansikte

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Boken är alltså den första i serien om Fabian Risk. Än så länge finns det fem böcker.

Smakbiten kommer från prologen.

Om tre dagar

Kråkan landade på hans nakna mage och pressade in sina vassa klor i skinnet. Första gångerna den hade väckt honom hade han lyckats skrämma iväg den och få den att släppa taget. Men nu lät den sig inte skrämmas lika lätt, utan satt kvar och trampade obekymrat omkring över honom, alltmer otålig och hungrig. Det var bara en tidsfråga innan den skulle börja hacka i sig honom bit för bit. Han skrek till så högt han kunde, och till slut släppte den sitt grepp och flaxade kraxande iväg.

Boken var kusligt bra, så har ni inte läst den (och gillar deckare) så rekommenderar jag den skarpt!

Ha en trevlig söndag 🙂

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Offer utan ansikte

 1. Monika skriver:

  Denna läste jag förra vintern, efter att den stått i min bokhylla i flera år. Tyckte den var riktigt bra, men trots det så har jag inte läst flera delar. De andra delarna finns redan här (den sista är inte här än, men är på väg) och jag tror att jag kommer att ha med serien i min Finish That Series-utmaning nästa år.

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Vädret här kan minsann också kallas ostadigt, igår hade vi rejäla regnskurar och idag är det storm.
  Vi ska hoppas du tycker resten av serien är lika bra som den här!

 3. paulamerio skriver:

  Jag ska tipsa min dotter om denna bokserie, hon är en krim-knarkare! och hon vill gärna läsa fler böcker med samma huvudpersoner. Tack för smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s