Läsuppdatering

Idag är det måndag den 1 juni! HUR gick tiden så snabbt att vi redan har sommarens första dag? Idag är det soligt och varmt i Malmö, men lite blåsigt. Sitter och spånar på idéer till ett nät för balkongdörren, så att vi kan ha öppet utan att katten smiter ut. Det blir så varmt här på somrarna, solen ligger på hela dagen.

Jag har de senaste två månaderna tittat på mängden lästa böcker på mitt Goodreads-konto och har insett att jag i år nog kommer att läsa mer än de där 150 böckerna som jag siktat mot. Det är så märkligt – för ett par år sen läste jag också mycket, men hann aldrig mer än runt 50 böcker per år. Sedan 2016 (när jag flyttade tillbaka till Sverige) har jag ökat upp till 100, 150 och förra året 200 böcker.

Mitt mål för 2020 är 150 böcker, men jag har redan läst 120 böcker. Aldrig förr har jag läst 100 böcker före sommaren, har som tidigast hunnit det till augusti. Oftast landar jag på 100 böcker i september/oktober, me coronapandemin har ändrat på mitt läsande. Jag tänker att målet för i år lär bli 200, kanske 250 böcker, om det ska fortsätta så här (tänker mest på mängden fri tid som jag har fått).

Vad jag läser varierar också mycket i år. Jag har tagit mig i kragen och följer vissa utmaningar. Har redan klarat av Kaosutmaningen (har bara 4 punkter kvar på hela listan), har klarat SelmaStories utmaning och har bara 2 punkter kvar på Ester Bonniers utmaning. Vidare läser jag en bok av Agatha Christie i månaden, en klassiker i månaden, minst en bok på engelska, en hyllvärmare, helst böcker ur serier som jag har påbörjat och slutligen håller jag på att beta mig igenom nomineringarna till Årets bok 2020. Och sen vill man ju så klart läsa vissa böcker så snart de har kommit ut/släppts på Bookbeat. Jag använder mitt Bookbeat-konto som aldrig förr! Men jag har också börjat låna böcker på biblioteket igen. Och läser mig igenom min bokhylla.

Vet ärligt talat inte hur det ska gå för mitt läsande i år. Det verkar inte finnas några gränser för hur mycket jag vill/kan läsa just nu. Och det är väl bara att tacka och ta emot. Men jag kan inte låta bli att undra hur det hade sett ut om 2020 varit ett vanligt år …

Hur går det för er? Läser ni mer eller mindre i år?

En reaktion på ”Läsuppdatering

  1. annettejuhlin skriver:

    Härligt att läsa så mycket! Jag har mycket mindre tid det här året, så jag är glad för allt jag överhuvudtaget hinner läsa. Jag ser att du läser I oxögat, den skulle jag också vilja läsa. Det växte ett träd i Brooklyn har jag läst. Jag tyckte otroligt mycket om första delen som var så fin och gripande. Andra delen var också bra, men kanske inte riktigt lika fängslande, enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s