En smakebit på søndag: boktips!

Idag är det riktigt busväder i Malmö, och jag hade egentligen tänkt göra ingenting idag, men så gjorde jag schemat för veckan (arbetstider, matplanering, träningsplanering osv) och insåg att skulle det bli städat i hemmet så får det bli idag. Sambon jobbar, så jag kan lyssna på podd och dansa runt med dammsugaren bäst jag vill. Tur att middagen går snabbt!

Jag har egentligen så himla många boktips idag, men jag får nöja mig med bara ett.

 • Lyssnar just nu på Terapeuten av Helene Flood, som är en Årets bok-nominering. Den är rätt läskig, men på ett långsamt, suggestivt sätt.
 • Läser Det växte ett träd i Brooklyn – del 1 av Betty Smith och den är sådär härligt långsam som uppväxtskildringar kan vara. Den utkom 1943 och handlar om flickan Francie, som växer upp i Brooklyn 1912.
 • Läste ut Kistbyggarna av Morgan Larsson i veckan, den var så mysig och knäpp. Handlar om hur ett antal personer tar tag i sin dödsångest och ja, bygger sin egen kista. Jag skrattade rakt ut på flera ställen.
 • Har knappt påbörjat dagens smakbit, Terapeuten som inte visste vad han gjorde av Max Schüllerqvist, men älskade hans första bok, Det stora dejtingäventyret, så jag har höga förväntningar.
 • Nästa! en läkarroman av Nina Lykke är också en Årets bok-nominering, och den lär nog bli nästa veckas smakbit, men nämns här ändå. Gillade inte hennes förra bok, Nej och åter nej, men vi får se. Kanske blir jag överraskad.
 • Portionen under tian: 300-kronorsveckorna av Hanna Olvenmark är vad jag och sambon ska äta till middag under den kommande veckan – bara vegetariskt! Har länge velat titta på Olvenmarks böcker, och prova hennes recept. För dig som inte har boken finns nästan alla recept på @portionenundertian på Instagram.
 • Discokungen av Sara H. Olsson kom ut den här veckan, och så härlig uppföljning på livet i Tradviken.
 • Där kräftorna sjunger av Delia Owens borde kanske vara veckans smakbit. Den är Årets bok-nominerad och medan den inte är min favorit var den faktiskt bra.
 • Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston är nog en av mina favoritböcker i maj. Ungdomsbok utgiven av Lavender Lit, handlar om hur Alex blir kär och hanterar sin sexualitet medan hans mor försöker bli omvald till USAs president.

Det var nio böcker som jag har läst/påbörjat nyligen. Och nu till veckans smakbit!

img_1824En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du hitta andras smakbitar och lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers!

Jag läser alltså Terapeuten som inte visste vad han gjorde av Max Schüllerqvist. Från AdlibrisJohan, 34, är en slacker som fastnat i singellivets dekadens. Livet med taxen Winston saknar någon djupare mening, och en allt mer pressad ekonomi oroar dessutom. Av en slump dyker en chans till stora pengar upp – men då måste han bryta mot både lagar och moral.

Smakbiten kommer från första kapitlet:

Jag vet att jag fuckade upp, värre än någonsin. Berätta för morsan och farsan om vad som hänt, jag klarar inte av det.  Och hälsa att jag älskar dom.

Han skickade iväg meddelandet, och skämdes som en smutsig hund.

Undrar vad det är han har gjort? Nu ska jag i alla fall ta itu med städningen, hoppas att ni har en trevlig söndag!

Terapeuten som inte visste vad han gjorde

9 reaktioner på ”En smakebit på søndag: boktips!

 1. astridterese skriver:

  Jeg har nettopp lest Terapeuten og likte den virkelig godt. Det växte ett träd i Brooklyn og Där kräftorna sjunger står på leselisten, og skal leses ganske snart. Men resten tror jeg ikke at jeg har hørt om 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. Cinnamon skriver:

  Det växte ett träd i Brooklyn har jag läst och gillat och Where the Crawdads Sing också. Gillade inte heller Lykke Lis förra bok. Tack för smakbiten!

 3. Monika skriver:

  Nu när jag ser omslaget på Terapeuten som inte visste vad han gjorde så inser jag att den har synts en hel del i mitt flöde den senaste tiden 🙂

 4. Robert W skriver:

  Det växte ett träd i Brooklyn tyckte jag verkligen om.
  Visst blir man väl nyfiken på vad den där Johan kan ha gjort. Tack för smakbiten!

 5. paulamerio skriver:

  Floods Terapeuten blev jag mest nyfiken på! Feel-good är inte min genre. Däremot älskade jag Där kräftorna sjunger, läste den på engelska för något år sen o den levde kvar länge hos mig. Tack för smakbit, ha en trevlig vårvecka

 6. Lottens Bokblogg skriver:

  Boken du ger smakbit från kände jag inte till. Red, White and Royal Blue läste jag tidigare i år och tyckte mycket om. Where the Crowdads Sing läste jag ut i går och tyckte också mycket om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s