Helgfrågan: Läser just nu + #paskut20 dag 1

Skärtorsdag och idag har vädret varit riktigt skönt. Jag har hållit mig hemma stora delar av dagen, förutom en kort promenad i solen. Är trött som få, tror att det är pollenallergin som börjar spöka. I påsk blir det ju mest att sitta hemma, förutom några små promenader i närområdet. Jag  och sambon planerar att grilla på påskafton, och imorgon (långfredagen) blir det sill, lax och potatis. Så får vi lite av varje.

Jag läser mest nu när man är hemma, och idag drog ju Påskutmaningen igång, så jag läser mer fokuserat nu. Har redan hunnit med en bok, Grannar i död och lust av Micke Hansen och Christina Olséni, så därför är det ju passande att svara på helgfrågan från Mias bokhörna:

img_0501-3Vad läser du nu? Bonusfråga: Ditt favoritpåskgodis är?

Jag läser just nu (eller ska påbörja) Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det är andra boken i trilogin om Engelsfors, och har stått i min bokhylla länge, så äntligen dags att ta tag i den.

Jag har inget favoritpåskgodis, antagligen för att jag är allergisk mot mycket av det (nötter, mandel). I flytande form är min påskfavorit däremot påskmust, så det får väl räknas som godis!

Därmed är också #paskut20 igång, och jag har som sagt redan hunnit med den senaste boken om Ester Karlsson med K, Grannar i död och lust, så där är det 297 sidor. Eld är 638 sidor, så den kommer jag knappast att hinna med idag. Men nu ska här läsas!

16 reaktioner på ”Helgfrågan: Läser just nu + #paskut20 dag 1

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, vi brukar också ha öl och snaps till påskbordet. Nu var påskmust ett alternativ till påskgodiset 😊

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag vet inte varför, men påskmust light i småflaskor (33 cl) har blivit en hang up för mig den här påsken. Annars håller jag med, fast jag dricker gärna julmust hela december 😂

 1. Robert W skriver:

  Jag har inte läst Engelsforstrilogin, men jag har förstått att den är uppskattad.

  Påskmust är gott. Men vankas det sill eller Janssons frestelse, då är öl och snaps det godaste. Aalborgs Jubileum för mig 🙂

 2. Åsa skriver:

  Har Cirkeln står i hyllan, oläst fortfarande, intresset för den svalnade efter att ha läst Färjan (som jag i motsats till ”alla andra” inte alls tyckte om!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s