En smakebit på søndag: Kvinnan i rummet

Söndag, sommartid och … snö?! Vaknade i natt av att snön ven runt husknuten. Här i västra Malmö har det inte lagt sig, men enligt kollegor har det lagt sig på andra ställen i Skåne. Lite sent för snö, kanske! Det är snart april. Med det sagt, här är en sång som jag har haft på hjärnan hela veckan!

I övrigt försmäktar jag på denna öde ö som kallas frivillig karantän … typ. Igår var jag och sambon och bowlade, köpte takeaway (allt för att stötta våra lokala restauranger) och idag blir det nog mest hemmasittande och kanske en promenad, så snart allergitabletterna kickar in. Med solsken kom även pollenallergin … Jag är inte förkyld eller så, det är bara det att jag jobbar hemifrån för tillfället. Man inser inte hur mycket man rör sig ute bland folk förrän man inte kan/får lov.

Men jag läser! I mars månad har det hunnit bli 25 böcker, ungefär 7 500 sidor. Känner inte att jag har stressläst eller så, det har bara funnits tid till ljudböcker, fler inbundna böcker osv. Jag har hunnit läsa ut två serier och påbörja en annan. Funderar just nu på vad jag ska läsa i påsk, som en del av Påskutmaningen 2020 hos Mias bokhörna. Häng på, vetja!

img_1824En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du hitta länkar till andras smakbitar och lämna en länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

Jag läser just nu om del 1 i Avdelning Q-serien av Jussi Adler-Olsen, nämligen Kvinnan i rummet. Jag vill läsa hela serien i år, och kände att en omläsning av bok 1 och 2 var på sin plats.

Smakbiten kommer från kapitel 19, s. 117 (i pocketutgåvan):

Polisöverintendent Claes Damgaard var stöpt i en helt annan form än Bak. Vänlig, tillmötesgående och intresserad. Jodå, han hade hört talas om avdelning Q, och jodå, nog visste han vem Carl Mørck var. Var det inte han som löst fallet med den drunknade flickan ute vid friluftsområdet Femøren och det där jävla mordet ute i Nordvestkvarteren, när en gammal tant blev utkastad från ett fönster? Jodå, nog hade han hört talas om Carl, alltid.

Kvinnan i rummet

Hoppas att ni får en trevlig söndag i dessa corona-tider och att ni får läst mycket. Tips på feelgood mottages gärna inför den stundande påskledigheten!

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Kvinnan i rummet

 1. Monika skriver:

  Det där är en väldigt bra serie!

  Jag blev väldigt förvånad i morse när jag såg att det faktiskt låg lite snö på vissa skyddade ställen i morse. Vi har inte sett en snöflinga här (i Lund) på hela vintern. Då behöver dem ju inte komma nu heller. Tycker jag.

 2. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Inte läst något av den författaren, men skulle gärna vilja. Påskutmaningen kanske skulle vara något att delta i, tack för tips där!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den sången är ju helt bedårande. passar bra nu. har inte läst Adler-Olsen, men jag har sett någon filmatisering. tack för sången och tack för smakebiten!
  vi har också fått snö. alldeles i onödan

 4. bokdamen skriver:

  Ingen snö här men kallt. Snö känns onödigt (har varit med om det i maj och det hoppas jag inte blir verklighet i år). Jussi Adler Olsen har jag lyssnat på alla böcker av. Tack för smakbiten!

 5. Cinnamon skriver:

  Imponerande att du har hunnit läsa 25 böcker! Själv har jag hunnit med 7. Det har iofs varit otroligt krävande på jobbet den senaste tiden, med flera kollegor borta fast verksamhetens ska fortsätta som vanligt.
  Jag har bara läst en bk av Adler Olsen men vill läsa mer. tack för smakbiten!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Och jag har inte jobbat/fått jobba sedan 11/3, därav så många lästa böcker! Läser visserligen snabbt, men den här månaden har det blivit många fler än vanligt.

 6. paulamerio skriver:

  Ojoj, vilket tempo du håller i läsningen. Jag måste ibland ta en liten paus mellan böckerna för att liksom få avslut på det jag läst klart. Fast, jag håller oftast på med tre böcker samtidigt, dock väldigt olika, både faktaböcker och på andra språk så man kan lätt hålla dem isär. Deckare hör inte till min favoritgenre dock. Tack för smakbit, ha en skön promenad

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag hoppar också oftast mellan ett flertal böcker, skönt att byta genre ibland! Tja, jag läser rätt snabbt och när det dessutom blir en massa tid över till läsning blir det snabbt ett par sidor om dagen. Lyssnar mycket också, det hjälper ju också till! 😊

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten! Blev också förvånad när det snöade här, fast det kom sen eftermiddag. Och precis som du har jag först nu insett hur mycket man rör sig bland folk…

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, visst är det skumt när man inser hur mycket man rör sig bland folk? Jag har ca 40 kollegor som jag jobbar väldigt nära med, vi gör föreställningar för upp till 1500 personer/kväll, kanske 4-5 ggr i vecka . Vi har sminkörer/maskörer och påklädare och tekniker osv inpå skinnet varje föreställning. Det är så märkligt att gå från det och att pendla med buss till att inte ens våga ta bussen längre!

 8. Pirjo Saloniemi skriver:

  Har ännu inte läst något av den författaren men borde nog t tag i det snart. Tack för smakbiten!

 9. Maria skriver:

  Jag har precis läst den (och nästa del också)! Hade inte läst något av den författaren tidigare, men förstås hört namnet många gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s