En smakebit på søndag: Ett amerikanskt äktenskap

Världen förändras snabbt just nu såhär i corona-tider. Jag är fortfarande hemma (jobbet har skickat hem stora delar av verksamheten) och håller långsamt på att bli tokig. Det finns bara ett visst mått av hemmaträning, hemjobb, promenader, städning/tvättande och läsning i mig innan jag börjar bli rastlös som sjutton. Det finns ju inget slut på det här i sikte, så jag plockar upp ytterligare en bok och börjar läsa.

Just nu slalomläser jag, antagligen för att jag är för rastlös för att hålla mig till en i taget. Som ljudbok lyssnar jag på Barack Obamas Min far hade en dröm: memoarer, som är helt okej men lite lång och ostrukturerad just nu. Som e-bok läser jag Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones, som även är veckans smakbit. Som fackbok läser jag fortfarande Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson och som inbunden läser jag Queen of Air and Darkness av Cassandra Clare. Den som började i flygande fläng och sen tvärdog ungefär halvvägs in. Nästa veckas uppdrag är att läsa klart den!

img_1824En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du lämna länk till din egen smakbit och hitta andras smakbitar. Enda regeln är inga spoilers!

Jag tänkte som sagt lämna en smakbit ur Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones. Jag har hört mycket gott om den, så jag är väldigt nyfiken på den. Läs mer om den här (länk till Adlibris). Kort handlar den om Roy, som anklagas för ett brott som hans fru Celestial är säker på att han inte har begått. Roy hamnar i fängelse, och boken handlar om hur deras äktenskap utvecklas när Roy till slut kommer hem igen.

Älskade Georgia!

Två år avklarade och tio kvar. (Det är humor i mina ögon.) Äntligen ska Banks överklaga. Det är hemskt att tänka på hur mycket pengar dina föräldrar pungar ut med för det här. De får visserligen ”vänskaps- och familjerabatt”, men jag misstänker att kostnaderna ändå tickar på som en vägmätare. Men om det går bra i appellationsdomstolen slipper jag ut och då tar jag första bästa jobb så att jag kan betala tillbaka precis allt till din pappa. Jag menar allvar. Jag struntar i om jag blir tvungen att packa kassar i mataffären.

Ett amerikanskt äktenskap

Hoppas att ni får en trevlig söndag och att ni kan tänka på något annat än coronaviruset!

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ett amerikanskt äktenskap

 1. astridterese skriver:

  Jeg skjønner den ”att bli tokig”-biten. I går gikk jeg ut og handlet mat på ett par butikker bare fordi jeg måtte ut!
  ”slalomläser” var et annet fantastisk begrep. Det kommer jeg til å adoptere og håper det er greit. 🙂 Det er akkurat det jeg holder på med akkurat nå. Jeg leser flere bøker, litt i en og litt i en annen. I går klarte jeg å fullføre en JIPPI! 😀 Nå gjelder det å ikke begynne på noen nye 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. Cinnamon skriver:

  Tack för smakbiten! Den vill jag läsa och jag borde verkligen ta tag i Lord of Shadows och Queen of Air and Darkness.
  Jag förstår din frustration. Jag jobbar som lärare så jag har ju fortfarande ett jobb att gå till, men det är verkligen inte som vanlligt med många kollegor och elever borta.

 3. Åsa skriver:

  Barack Obamas Min far hade en dröm tyckte jag mycket bra om! Ett amerikanskt äktenskap hade jag tänkt att läsa (med bland Obamas listade böcker), men det blir nog inte så. Vill nu bara läsa böcker ur genrer jag föredrar.
  (Verkligen knepiga tider, hoppas du finner några rutiner och glädjeämnen som gör livet drägligare i det som är.)

 4. bokdamen skriver:

  Jag förstår hur du känner, även om jag har ett jobb att gå till, bibliotekarie, men vet inte hur länge till. Det är lugnt som attan, och snart stänger kanske grundskolor och förskolor….Jag slalomläser nästan jämt och nu blir det lätt ännu mer så, medicinen är min favoritserie 😉

 5. paulamerio skriver:

  Har sett denna bok lite varstans och funderat på om ämnet fascinerar eller inte. Men, oftast handlar det mer om hur boken är skriven än vad som är skrivet. Tack för smakbit, jag är också ofokuserad och läser tre böcker samtidigt…
  Trevlig söndag

 6. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag börjar bli irriterad redan, och då kan jag jobba hemifrån en del…
  Den här boken var jag lite kluven till bitvis men helhetsintrycket när jag hade läst klart var positivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s