Smakbit: Ålevangeliet

De senaste dagarna har coronavirusets härjningar tagit över min vardag. Det plingar i telefonen av nyheter, ICA-butiken är utplockad, jag har inte något jobb att gå till längre då båda mina arbetsplatser har stängt ner temporärt. Jag riskerar att förlora 150 000-200 000 kr i uteblivna löneutbetalningar (oh, the joy av att frilansa!) och att inte veta vad som händer de kommande veckorna gör mig tokig. Kan knappt gå till gymmet längre utan att folk stirrar nervöst på en om man harklar sig.

Men, man kan ju inte leva rädd för allt och alla. Jag försöker bibehålla en viss vardag, och i den ingår tack och lov att läsa. Har äntligen läst ut Lord of Shadows av Cassandra Clare, denna bjässe på 700 sidor – bara för att direkt efter plocka upp sista boken i trilogin: Queen of Air and Darkness. På 870 sidor. Tur att jag har tid, för den här tegelsten lär ta just det – TID!

Men det är söndag, om än ganska sent på kvällen, och ni ska få en smakbit. Jag har börjat lyssna på Ålevangeliet av Patrik Svensson. Har än så länge inga tankar om den, ska bli spännande att se hur den utvecklar sig. Ålevangeliet vann ju Augustpriset 2019 i facklitteratur, och det är en del av min läsutmaning i år att läsa just en vinnare av Augustpriset.

En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du hitta länkar till andras smakbitar, och lämna en länk till din egen.

Smakbiten kommer alltså från Ålevangeliet, första kapitlet:

Hoppas att ni har haft en trevlig söndag! 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s