En smakebit på søndag: Vi är alla helt utom oss

Söndag! Idag ska jag på bröllopsmässa med svärmor. Vi och halva Skåne, känns det som. Hoppas få lite inspiration, men också bara få njuta lite av kaoset och utställningarna.

Idag ska det ju storma i Sverige, och det har redan börjat blåsa här i Malmö. Vi bor vid havet, så vi kan redan se och känna vinden. Ikväll blir det tända ljus och filmmys, det behövs när det blåser så mycket. Innan dess blir det att läsa och plocka lite här hemma.

Just nu läser jag lite olika böcker, mest för att jag inte har haft ork att läsa några tjocka, komplicerade böcker. Det blir mest ljudböcker eller e-böcker, något enstaka kapitel i en tjock fantasy-bok. Försöker läsa böcker till utmaningar för att hålla mig ajour, så har redan klarat av månadens klassiker (Doktor Glas av Hjalmar Söderberg) och håller på med månadens Christie (En dos stryknin av Agatha Christie). Månadens engelska bok (Lord of Shadows av Cassandra Clare) går det lite långsamt med, men det beror på att den är 700 sidor lång. En riktig tegelsten!

img_0956En smakebit på søndag anordnas idag av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du hitta andras smakbitar och lämna en länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers

Jag läser som sagt en salig blandning just nu, men en bok som hela tiden ligger klar att läsas är Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler. Så nu ger jag en smakbit från den, i hopp om att jag ska börja läsa den i dag eller imorgon!

Smakbiten kommer från prologen:

Den som känner mig nu kommer att bli förvånad över att höra att jag var en riktig pratkvarn som barn. Vi har en inspelad film från när jag var två år, den där gamla sorten utan ljud och vid det här laget har även färgerna bleknat – himlen är vit och mina röda gympaskor spöklikt rosa – men man kan fortfarande se hur mycket jag brukade prata.

Hoppas att ni får en trevlig (och inte så blåsig) söndag!

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Vi är alla helt utom oss

 1. TinaO skriver:

  Tack för smakebiten! Vi är alla helt utom oss är en bok jag älskade! Jag tänker på den rätt ofta, faktiskt. Ett av mina bonusbarn är fantastiskt duktig på att berätta saker ingående, så pass att när han ska berätta något kan min särbo säga till honom att börja mitt i berättelsen… (Särbon har inte läst den, och jag har heller inte berättat om den.)

 2. astridterese skriver:

  Det stormer her og, og jeg bor på vestkysten av Norge. Så det må være et stort område det stormer på. Mannen min var ute og luftet hunden og de kom inn som to druknede katter 😀 Jeg har ikke tenkt å bevege meg en centimeter utenfor døren!
  Ha en riktig fin søndag!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Det stormar inte här än, det kommer i eftermiddag/kväll/natt. Men det blåser redan en del, och jag har inte lust att gå ut 😅

 3. Cicilie skriver:

  Ukjent bok for meg, takk for smakebiten. God søndag, bryllupsmesse høres gøy ut, men også veldig folksomt, he he. Vinden har vi her på vestkysten av Norge også idag, så blir ikke flere turer ut på meg enn hunden trenger. :p

 4. paulamerio skriver:

  Hittar många positiva kommentarer om den här boken, så nu har jag också lagt den på min att-läsa-lista, hade inte sett den tidigare. Tack för smakbit

 5. Åsa skriver:

  Hm, ja, jag tycker mig känna igen titeln i varje fall. Tack för smakbit!
  Här blev det ett par timmars strömlöst på em trots att det inte blåste speciellt mycket, men nu är det igång igen. Ska visst bli värre nedåt landet med stormandet, så jag håller tummarna för er att det inte blir alltför illa.

 6. annettejuhlin skriver:

  Jag har tänkt läsa den, men inte gjort det än. Tack för smakbiten, jag gillade den! Kanske på grund av igenkänning, jag pratade hela tiden som barn… och vuxen… 😉 Så kul med bröllopsmässa! Det måste vara som att gå omkring i en sagovärld med alla vackra dekorationer, klänningar och annat som ofta hör till ett bröllop. Jag ser att du läser Vuxna människor, den vill jag också läsa. Ha en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s