Helgfrågan: utmaningar 2020

Det är torsdag och jag har stressat runt hela eftermiddagen för att fixa julklappar. Har bara två kvar, och de ska fixas imorgon, sen är jag klar. Tur det, för ekonomin börjar väl klaga annars! Nu ska de bara slås in också.

Jag har läst 198 böcker av 200 i år, och jag kommer med andra ord hinna bli klar med min egen utmaning (Goodreads Reading Challenge). Faktum är att jag i år har hunnit bli klar med ALLA mina utmaningar, vilket jag är väldigt glad för. Jag har haft en hel del att läsa i år (Hyllvärmare, klassiker, Kaosutmaningen, 3×3, samt SelmaStories och Forums läsutmaningar), och några av dem kommer att finnas kvar under 2020. Jag filar även på en egen, mer om den senare.

Helgfrågan från Mias bokhörna den här veckan handlar nämligen om utmaningar:

img_0501-4Vilken utmaning tänker ni anta? Bonusfråga: Vilken maträtt är ett måste på julbordet?

Jag tänker som vanligt köra Goodreads Reading Challenge, där sätter man ju sitt eget årsmål och det blir nog 100 böcker som vanligt.

Sen kommer jag läsa 10 klassiker, försöka hitta en Kaosutmaning, läsa hyllvärmare (vilket är väldigt likt den utmaning som Mia startar, läs mer här) och sen har jag en egen liten utmaning.

2020 är det 100 år sedan Agatha Christies debutbok kom. Det firar jag med att läsa minst 12 Christie-böcker under 2020. Låter det intressant? Spana in titlarna och utmaningen här!

Och nu, det kommande julbordet … Jag älskar egentligen allt på julbordet, utom lutfisken (för det har jag aldrig provat och vet därför inte). Sill, Janssons, köttbullar, rödkålssallad … Jag har en favoritsallad som jag ska tipsa om här!

Köp färsk rödkål. Ett halvt huvud räcker. Hyvla rödkål ner i en skål (gärna en som har lock eller kan täckas över, för den här salladen mår bra i kylskåp). Skala, rensa och skiva apelsin, grapefrukt och blodapelsin. De kan antingen vara i sina klyftor eller skivade, det beror på hur mycket tid du vill lägga ner. Blanda ner i rödkålen. Sen kan man med fördel hälla lite apelsin- och grapefruktjuice över, så att den håller sig fräsch. Njut!

Fördelen med den här är att den är så enkel, det krävs bara lite pill med frukten. Man kan såklart variera, men just apelsin och rödkål är så himla gott ihop. Den håller sig ett par dagar i kylskåp, så länge man häller lite juice över. Framför allt krasar den och är ett skönt alternativ till allt inlagt och mjukt på matbordet.

Sen kan man också koka brysselkål, steka tärnat bacon och blanda ihop med skivat äpple. Väldigt gott.

14 reaktioner på ”Helgfrågan: utmaningar 2020

 1. bokdamen skriver:

  Goodreads har jag inte kommit igång med, men tror att jag har ett konto. Blir nog inte att sätta något årsmål, brukar inte göra det. Men det kan nog vara en morot.

 2. Åsa Carlsson skriver:

  Ja just det, Goodreads Reading Challenge tänkte jag inte på, det är ju faktiskt en typ av ”utmaning”, den skall jag fortsätta med.

 3. Scylla skriver:

  Oj, har du också kört 3×3 2019?! Jag googlade och googlade i början av året, men kunde inte finna att det var någon mer som tänkte köra den.

 4. tantaugusta skriver:

  Jag går omkring hemma och småmuttar om bristande bildning i samhället idag så jag tänkte börja med att sopa framför egen dörr och satsa på klassiker i år :). Har ännu inte bestämt mig för någon lista men ska klura fram en sådan tänkte jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s