En smakebit på søndag: Kärlek i mån av snö (2a advent)

Idag har jag en ledig dag! Eller ledig och ledig, den är fylld med annat trevligt som ska göras. Ett besök på MediaMarkt, en sillunch, ett besök på Pinchos och en luciakonsert tillsammans med en gammal kompis. Alltid trevligt att träffa henne och det har blivit lite av en tradition att gå på luciakonsert ihop eftersom vi sjöng i samma flickkörer i många år. (Och ärligt talat, så skönt att höra nån annan sjunga som omväxling!)

andraadvent

Jag håller på att läsa min väg igenom min digra lista av jultitlar. Den finns under Julkalender 2019 ovan, där kan ni även se hur det går för mig. Men igår kom en biblioteksbok med kort datum i min hand, så den får väl tas om hand den här veckan också.

img_0956En smakbit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du lämna länk till din egen smakbit och hitta länkar till andras smakbitar. Enda regeln är inga spoilers.

Just nu läser jag tre olika böcker, Tre systrar och en jul att minnas av Sarah Morgan, I år blir det nog bättre av Maeve Binchy och till sist den som jag idag ger en smakbit ur, Kärlek i mån av snö av Lina Forss. Detta är en charmig julkomedi som handlar om Kate, en fd OS-medaljör som har fått barn med en rockstjärna men valt att flytta hem till Sverige när dottern behöver börja skolan, och Kalle, en författare med ekonomiska problem som väljer att lösa dessa genom att starta firman Tomteknäck. Någonstans i virrvarret träffar de varandra.

Kärlek i mån av snö

Smakbiten kommer från sida 73:

Kalle kände sig låg, besvärad och framförallt sur över att behöva lösa sina ekonomiska problem bara för att det var jul. För helvete, han var så nära att skriva färdigt!

Och nu ska jag dricka kaffe, läsa lite och njuta av min lediga dag. Trevlig andra advent på er!

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Kärlek i mån av snö (2a advent)

 1. Cinnamon skriver:

  Jag håller också på att läsa Tre systrar och en jul att minnas. Tack för smakbien! Jag vill läsa den med!
  Hoppas du får en riktigt fin ledig dag. 🙂

 2. Pirjo Saloniemi skriver:

  Brukar inte läsa några julböcker men har tänkt mig att göra det för första gången i år. Tack för smakbiten!

 3. sarasbokblog skriver:

  Det skulle vara mysigt att läsa en bok med julkänsla så får se om jag hittar nån på biblioteket i veckan men risken finns väl att alla ”julböcker” är utlånade. Tack för smakbiten!

 4. paulamerio skriver:

  Luciakonsert kan jag hålla med om att är trevligt att höra andra sjunga på. För trots allt kan man ju sångerna utantill, de sitter i ryggmärgen hos mig också då jag under många år deltog i Helsingfors Luciakör. Lite avis är jag faktiskt, fast vi har också några ungdomar som är duktiga i byn. Tack för smakbit, feel-good är inte min favorit. Trevlig andra advent!

 5. Scylla skriver:

  Jag testade en julfeelgood (24 goda gärningar), men det funkade inte, som vanligt 😦 Behöver verkligen en feelgoodroman då och då, men jag blir mest irriterad på dem. Ska göra ett försök med Winterson i alla fall. Låter som en trevlig 2:a advent, hoppas att du fått njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s