En smakebit på søndag: Manhattan Beach

Idag kör vi Jubileumsdag på Malmö Opera! 75-årsjubileum och det innebär att slå på stora trumman och dra på sig galaklänning, höga klackar, lösögonfransar och strassmycken. 👗🥳🤩 Problemet är att galaklänningen är trång som sjutton, klackarna skaver, fransarna är jobbiga att ha på och det är nickel i smyckena. 🤷🏻‍♀️ Jaja, det är inte så glammigt som det ser ut, det här jobbet.

Det innebär också extremt långa arbetsdagar med mycket tid att slå ihjäl mellan varven, men så är det ju med stora produktioner. 😅 Därför blir det mycket tid att planera maten inför nästa vecka, att få läst lite och bara slappnat av lite allmänt. Framför allt kollar jag på vilka böcker jag ska ha med mig på en jobbresa i oktober … 🤔 Det finns ju så många att välja på!

En smakebit på søndag anordnas idag av Astrid Terese på Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du hitta andras smakbitar och lämna länk till din egen.

Jag jobbar fortfarande på att läsa igenom de nominerade böckerna till Årets bok 2019. På bokmässan nästa vecka ska ju vinnaren annonseras, så jag får ligga i med att läsa ut de två jag har kvar (Manhattan Beach av Jennifer Egan och Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell). Jag läste ut De dubbelt så bra av Bengt Ohlsson igår, också den en Årets bok-nominerad. Den är inte min favorit av de tolv, så mycket kan man ju säga.

Nu ska jag snart in på scen igen! Ha en trevlig söndag 🥳🎉💃🏻

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Manhattan Beach

 1. Scylla skriver:

  Fast jag blir ändå lite avis, jag har ALDRIG i mitt 56-åriga liv haft en galaklänning på mig. Skulle vara så kul att få spegla sig i en någon gång i livet 🙂
  Jag har bara läst två av de nominerade så jag tycker att du är imponerande duktig som försöker hinna klämma alla. Manhattan beach verkar inte riktigt vara min typ av bok, men jag blir ändå rätt nyfiken måste jag tillstå.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ärligt talat, galaklänningar är oftast sjukt obekväma och eftersom man oftast har höga klackar och långa kjolar är det en snubbelrisk! 😂 Men kul att ha ett jobb där det då och då ingår!
   Jag har hunnit med en del, men det stör mig att jag inte har hunnit alla! Får försöka skumma igenom de två sista 😅

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag minns med förundran att jag brukade ha högklackade skor på jobbet då för länge sen, egentligen innan jag fick barn.. Och då tyckte jag det gick hur bra som helst, men nu går jag helst utan klack.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag är så van med att springa runt på scen med klackar att jag inte tänker på det längre 😂 Men just idag när vi jobbar 12-23 är det lite länge att spricka runt i högklackat

 3. Pirjo Saloniemi skriver:

  Jag gick i höga klackar i över 30 år men kan inte längre göra det och saknar det alldeles otroligt. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s