Helgfrågan: bokcirkel

De senaste dagarna har vi haft riktigt sommarväder. Igår, på vad som kändes som årets varmaste dag, skulle jag prova konsertklänningar. Snacka om att svetten rann. Men jag fick köpt en fin ny klänning till den tävling som jag ska på nästa vecka.

Jag har mest lyssnat på ljudböcker de senaste dagarna, har inte orkat ta tag i en fysisk bok (och har knappt haft tid heller). Lyssnade klart på Påfågelsommar av Hannah Richell, boken har väl helt okej men uppläsaren Katarina Ewerlöf var verkligen inte min tekopp. Lustigt att uppläsare kan påverka ens upplevelse av boken så mycket.

Borde börja läsa Anna Karenina av Lev Tolstoj snart … tänkte att den blir bra reselektyr! (No worries, jag har andra böcker också.) @kulturistanmia på Instagram har den som tegelstensläsning i grupp just nu, första betinget är till på söndag. 100 sidor per vecka ungefär.

Därför passar ju Helgfrågan från Mias bokhörna väldigt bra just nu!

img_0501-2Vad tycker du om att läsa böcker i bokcirkel? Bonusfråga: Grilltips?

Jag har aldrig varit med i en ”riktig” bokcirkel, typ en sån där man fysiskt träffas då och då och diskuterar böcker. Har bara varit med på Instagram, vilket har varit skönt för min del då jag sällan är ledig när alla andra kan träffas. Men det är kul att kunna diskutera böcker med andra, hade gärna varit med i en!

Grilltips … grönsaker! Man kan grilla väldigt mycket olika grönsaker, det blir så gott. Majs är en favorit. Man kan också krydda fetaost och grilla i aluminiumfolie, det blir mumsigt! Annars halloumi, fisk, kyckling … typ allt utom det vanliga köttet.

Nu ska jag fortsätta packa medan sambon lagar mat. Sån lyx att få maten lagad åt sig! 😀 Måste nog också fundera på vilka böcker som ska få följa med på resan …

8 reaktioner på ”Helgfrågan: bokcirkel

  1. Marie Eggimann skriver:

    Ewerlöf läser ju jättebra men sen kanske hon inte passar till alla böcker. Halloumi är supergott, det gillar jag.

  2. bokdamen skriver:

    Håller med Mia om Katarina Ewerlöf uppläsningar, gillar dem men kan tänka mig att hennes inläsningar inte passar till alla böcker. Grillar inte själv, men äter gärna grönsaker och halloumi om jag blir bjuden,

  3. Åsa Carlsson skriver:

    Har heller aldrig varit med i en sådan riktig bokcirkel. Men vissa böcker känner man verkligen att man skulle vilja ”prata” mer om än vad bloggen kan generera av det slaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s