En smakebit på søndag: Sätt mig i brand!

Idag är det söndag, och förutom en tvättid, en kortare promenad och middagshandling finns det inget inplanerat. Tänkte läsa, läsa och se på tv. Kanske dricka lite kaffe. Igår drack jag veckans första kopp (!) och det gick ändå helt okej så ska våga mig på lite mer idag. Fy fasen för magsjuka (eller vad det nu är som drabbat oss).

Jag håller på att tugga mig igenom Pachinko av Min Jin Lee. Har ungefär 1/4 kvar nu, men det ska nog gå att läsa ut idag. Den är faktiskt rätt bra.

Kan tipsa om Sara H. Olssons Sjöbodsblues och Ewa Klingbergs Nu stormar det i dalens famn. Båda två är feelgood-böcker, väldigt mysiga och lättlästa såhär i semestertider. De ligger på ungefär 250 sidor vardera, så ganska korta också.

Annars lyssnar jag på Döden klär i domino av Marie Bengts. Läser vidare i An Ember in the Ashes av Sabaa Tahir (detta evighetsprojekt!) och påbörjar idag Sätt mig i brand! av Tahereh Mafi. Det är den tredje och sista delen av Mafis Shatter Me-serie och också den bok som jag tipsar om idag.

img_0520En smakebit på søndag anordnas denna vecka av Astrid Terese på bloggen Betraktninger – tanker om bøker. Där hittar du smakbitar och kan lämna länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

Smakbiten kommer från kapitel 1:

Jag är ett timglas.

Mina sjutton år har kollapsat och begravt mig inifrån och ut. Benen känns fulla av sand och hophäftade, tankarna svämmar över av korn av osäkerhet, otålighet och beslut som aldrig fattats, medan tiden rinner ur min kropp.

Ska bli spännande att se hur den här serien slutar! Hoppas att ni får en trevlig söndag, jag ska som sagt läsa, läsa och läsa!

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Sätt mig i brand!

 1. Josefin skriver:

  Den här serien minns jag att jag tyckte mycket om när jag läste den! Hoppas du också tycker om den. Ha en fin söndag och krya på dig! 🙂

 2. paulamerio skriver:

  Oj det lät som ett besvärligt läge! Jag har Pachinko på läslistan snarast. Tyvärr finns den bara som e-bok på mitt bibliotek men kan ju beställa på fjärrlån. Tack för smakbit och trevlig läs-söndag!

 3. Åsa Carlsson skriver:

  Tack för smakbiten! Inte läst någon av dina böcker. 250 sidor har jag kommit fram till är ett sådär lagom trivsamt sidantal för en bok. 😉

 4. bokdamen skriver:

  Oj, det var många du höll på med. Jag läser också för det mesta flera parallellt men just nu har jag nog inte mer än två tre på gång…Tack för smakbiten!

 5. sarasbokblog skriver:

  Den serien kände jag inte till. Smakbiten gillade jag! Jag har precis läst Nattbäraren (tredje boken i Eld och Aska) som jag tyckte var spännande! Skulle nog tagit betydligt längre tid för mig att läsa om jag läst på engelska. Pachinko har jag lånat på biblioteket men får se om jag läser den i sommar. Har så svårt för att påbörja tegelstenar (om det inte är fantasy).

 6. Cinnamon skriver:

  Svägerskan åkte på en hemsk magsjuka i måndags och kunde inte äta något förrän i fredags. Hoppas du fick en riktigt skön läsdag idag.
  Jag gillade verkligen Tahereh Mafis serie när jag läste den. Nu har ju del 4 och 5 kommit också. Borde ta och läsa dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s