En smakebit på søndag: Gangsterns klagan

Söndag! Jag har börjat räkna ner dagarna till semestern (två veckor kvar nu!) och njuter av att det verkar bli sommarvärme i södra Sverige i nästa vecka. Läsningen går det trögare med, tack och lov för ljudböcker!

Juni avslutades med 14 böcker, juli lär förhoppningsvis bli lika bra eftersom jag går på semester halvvägs in i månaden. I juni vill jag läsa fantasy-böcker, några Årets bok-nomineringar och hyllvärmare.

img_0520En smakebit på søndag anordnas av Betraktninger – tanker om bøker. Där kan du lämna länkar till din egen smakbit och hitta länkar till andras.

Månadens första bok och veckans smakbit blir Ray Celestins Gangsterns klagan. Den utspelar sig i New York 1947, är den tredje boken om Ida Davis och Michael Talbot och en som jag har sett fram emot länge. Fick äntligen tag i den på biblioteket, så nu ska här läsas! Detta är alltså en hederlig gammal historisk deckare, trots vampyrerna i smakbiten!

Smakbiten kommer från sida 13, kapitel 1:

1

Måndagen den tredje, klockan 01:45

Kom och se vampyrerna. Se dem rusa över Times Square. Se dem knuffas och trängas medan stjärnorna vandrar över natthimlen. Fnask och hallickar och knarkare, langare, skojare och bedragare, ficktjuvar, knivrånare, skrävlare, folk som muddrar fyllon, rymlingar, nattsuddare, slöflockar och utslagna, odågor och underlägsna som lockats till hjärtat av världens största stad av neon, av snabba jazzrytmer, kanske av drömmen om framgång.

Och kolla så snyggt omslaget är!

gangsterns-klagan

 

Hoppas att ni har en trevlig, solig söndag!

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Gangsterns klagan

  1. paulamerio skriver:

    Häftig miljöskildring och kusligt kul omslag, tack för smakbit. Och häng i nu när semestern hägrar!

  2. Monika skriver:

    Vampyrerna? Inte ”riktiga” sådana väl? Har Celestins första bok i hyllan oläst, men är det vampyrer med så blir jag lite avskräckt. Det är inte många författare som lyckas skriva om dem så att jag behåller intresset.

  3. bokdamen skriver:

    Lite nyfiken på första boken, men vampyrer lockar inte om det är det? Har inte heller långt till semestern, delar upp den i två omgångar, och snart dags för första 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s