En smakebit på søndag: Slaughterhouse-Five

Idag önskar jag att jag kunde ligga på soffan hela dagen och läsa, alternativt titta på Elitloppet i trav. Men jag måste tyvärr jobba, så jag får väl släpa mig iväg och göra föreställning då. Har redan röstat i EU-valet, så den biten slipper jag göra idag. Ni har väl röstat? Och så är det ju mors dag idag också! Har redan skickat ett sms till min fina mamma, vi bryr oss inte så mycket om sådana dagar i min familj.

Igår gifte sig min äldsta kompis med sin fästman på deras sommarställe i Haväng, utanför Kivik i Skåne. De är ett så härligt par, och det blev ett rejält bröllop. Idag är jag faktiskt inte bakis, bara trött. Vi körde hem istället för att sova över, tog över 2 timmar att komma hem. Men idag hade jag alltså helst varit hemma och njutit av lite lugn och ro. Det är grått och blåsigt ute, perfekt hemmaväder.

Just nu så läser jag inte så mycket. Har precis börjat på Pachinko av Min Jin Lee, den ska vi läsa i grupp tillsammans med @kulturistanmia på Instagram under #tegelstensläsning 🙂 Vi har precis börjat idag, häng på vetja! Har även tänkt påbörja Påfågelsommar av Hannah Richell som ljudbok idag eller imorgon,

Annars läser jag fortfarande An Ember in the Ashes av Sabaa Tahir, den verkar jag aldrig bli klar med. Folk med ångest av Fredrik Backman fick jag lägga undan, för jag kunde inte fokusera på den. Får ta den om nån vecka när jag närmar mig semestern och kan slappna av lite.

img_0520En smakebit på søndag anordnas den här veckan av Flukten fra virkeligheten. Där kan du hitta länkar till andras smakbitar och lämna en länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers.

Och så läser jag det som ska bli veckans smakbit, nämligen månadens klassiker: Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut. Den kallas för en antikrigsroman och publicerades första gången 1969. Den är ganska kort, 175 sidor, så förhoppningsvis ska jag hinna läsa ut den innan 1 juni.

Smakbiten kommer från sida 24, kapitel 2:

‘Don’t lie to me, Father,’ said Barbara. ‘I know perfectly well you heard me when I called.’ This was a fairly pretty girl, except that she had legs like an Edwardian grand piano. Now she raised hell with him about the letter in the paper. She said he was making a laughing stock of himself and everybody associated with him.

Hoppas ni får en trevlig söndag!

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Slaughterhouse-Five

 1. paulamerio skriver:

  Hej, du har många böcker på G samtidigt! Denna klassiker har jag faktiskt inte läst, den grundar sig vad jag förstår på verkliga händelser. Borde nog läsas. Tack för smakbit, trevlig söndag

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag har faktiskt funderat på att hänga med på Pachinkoläsningen, jag är väldigt nöjd när jag lyckades med Steglitsan/Donna Tartt, och det var tack vare kulturistanmias samläsning.

 3. Åsa Carlsson skriver:

  Slakthus 5‎ känner jag ju till, men har inte läst, tilltalande med sidantalet. Är ju även själv av årgång -69, så vore väl extra spännande att läsa av den anledningen också. 😉
  Tack för tips och smakbit!

 4. sarasbokblog skriver:

  Vet att jag har läst boken för väldigt länge sedan och det är en sån bok som jag kan tänka mig att läsa om för jag minns verkligen ingenting. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s