Helgfrågan: ser män och kvinnors läsande olika ut?

Idag är det fredag, och ikväll ska jag träffa kompisar och förhoppningsvis dricka vin för ett väl fattat beslut. Vi får se om beslutet hinner bli fattat tills dess.

Igår såg jag Matilda the Musical på Malmö Opera. Kan rekommendera den varmt, så bra!

Det är dags att svara på helgfrågan från Mias bokhörna, och som ni ser på inlägget rubrik handlar veckans fråga om män och kvinnors läsande.

img_3512Ser män och kvinnors läsande olika ut? Bonusfråga: Hur motionerar du?

Jag passade på att fråga min pojkvän, just för att få en mans åsikt om detta. Han menade att män nog ofta läser böcker skrivna av män, och kanske mer biografier och historia än kvinnor. Själv läser han mest på semestern, men det blir mer och mer i vardagen också. Han påverkas kanske av mig, vem vet. 😉

Jag har bara för några dagar sen konstaterat att jag läser fler kvinnliga författare än manliga. I övrigt läser jag året runt, och sprider mina genrer vitt och brett. Vi diskuterade om män läste mer fantasy och sci-fi än kvinnor, men kom fram till att det nog var ganska jämt fördelat.

Och motionen … När jag är frisk försöker jag gymma 2-3 ggr i veckan, gå promenader och om vädret tillåter, cykla till jobbet.

Ha en trevlig helg!

13 reaktioner på ”Helgfrågan: ser män och kvinnors läsande olika ut?

 1. bokdamen skriver:

  Promenera är skönt. Går lite upp och ner med det men brukar bli fler under våren. Rör mig mycket i jobbet och det är skönt, sitter bara korta stunder.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag har tyvärr ett jobb som i perioder är väldigt stillasittande, därför försöker jag röra på mig så mycket som möjligt.

 2. Åsa Carlsson skriver:

  Läser nog fler böcker skrivna av manliga författare. Egentligen inget jag reflekterar över, för om boken verkar intressant spelar det ju ingen roll om det är en kvinna eller man som skrivit den…

  • Sara Swietlicki skriver:

   Precis! Hade jag inte fört statistik över författare hade jag inte märkt av det, för jag väljer ju efter titel, inte författare.

 3. sarasbokblog skriver:

  Min fördelning har under åren varit ganska jämn mellan män/kvinnor som författare men nu senast har det varit mest böcker av kvinnor. Får se hur det blir i år. Det är ingenting jag reflekterar över när jag väljer bok.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Det är inget jag reflekterar över heller, men jag ser på fördelningen varje månad att jag läser betydligt fler böcker skrivna av kvinnor än av män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s