En smakebit på søndag: Lady Midnight

Egentligen är smakbitarna livsfarliga, för listan med böcker som jag vill läsa bara växer och växer. Men man vill ju så gärna hitta nya trevliga böcker, så jag är så tacksam för biblioteken och BookBeat som gör att jag faktiskt kan läsa stora delar av böckerna på den evigt långa listan!

I år har jag tagit beslutet att läsa mina hyllvärmare, så varje månad väljer jag ut fem böcker ur hyllan som jag SKA läsa under månaden. Oftast tillkommer sedan några böcker i form av lån eller e-böcker, men det är skönt att styra upp och mer och mer få läst undan alla böcker i bokhyllan.

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199 En smakebit på søndag anordnas idag av Flukten fra virkeligheten. Där kan du lämna länk till din smakbit eller hitta andras smakbitar.

I dag läser jag Lady Midnight, första boken i serien The Dark Artifices av Cassandra Clare. Den utspelar sig i samma värld som The Mortal Instruments. Förra året läste jag knappt på engelska, så i år försöker jag läsa minst en bok på engelska i månaden. Lady Midnight tillhör februari månad, så jag ska försöka ”blåsa igenom” den återstående 465 sidorna … är just nu på sidan 200.

Smakbiten kommer från sida 208, början på kapitel 9:

No wonder Jace Herondale had once jumped at the chance to fly a motorcycle, Emma thought. It was a completely different vantage point on the world.

Trevlig söndag, allihop! Själv ska jag jobba, men först se slutet på Vasaloppet …

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Lady Midnight

 1. Åsa Carlsson skriver:

  Tack för smakbiten! Verkar som en riktig tegelsten, försöker undvika sådana för tillfället. Allt har sin tid. 😉

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag har inte de två andra, men om jag gillar bok 1 så lär jag införskaffa de andra två också.

 2. paulamerio skriver:

  Ingen genre som jag riktigt har fastnat för, men kanske gör jag något nytt försök i år. Det var väldigt ambitiöst att hinna läsa så många hyllvärmare förutom nya böcker också. Tack för smakbit och trevlig söndag. Det blev en riktig norskdag både här och där…

  • Sara Swietlicki skriver:

   För mig handlar det mer om att när jag flyttade vid årsskiftet insåg jag hur mycket böcker jag har som jag nog skulle kunna rensa ut om jag hade läst dem. Så nu gör jag en insats. I vanliga fall läser jag mellan 5-10 böcker i månaden, så det känns överkomligt.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag läste också mycket mer på engelska tidigare, när jag bodde utomlands. Men av någon anledning så blev det mycket fler svenska böcker när jag flyttade tillbaka till Sverige 2016 …

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det var verkligen en ambitiös läsplanering! fem ur den egna bokhyllan + någon e-bok + något engelskt/mån. har inte läst något av Cassandra Clare. tack för smakebiten!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Den engelska brukar ingå i de fem ur den egna bokhyllan. Jag läser i vanliga fall 5-10 böcker i månaden så det känns överkomligt. Får se hur länge det håller!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag gillar verkligen The Mortal Instruments, som är en serie på 6 böcker. De är långa, men bra!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Det måste vara ett par långa ljudböcker med tanke på böckernas storlek … men jag gillar verkligen böckerna.

 4. bokdamen skriver:

  Läser och lyssnar en del på engelska men det blir inte en per månad. Har som ambition att försöka läsa minst fem om året och det går bra vissa år, andra mindre. Men från att ha läst noll per år under lång tid så är det en stor framgång 😉 Tack för smakbiten!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag läste mycket på engelska innan, så det känns ändå som ett helt överkomligt löfte att läsa en i månaden … men vi får se hur länge det håller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s