En smakebit på søndag: Sagan om de två tornen

Så blev det söndag och trettondagen. Julen är över för den här gången, själv har jag städat ut gran och jul redan i torsdags. Nu är det bara lite blommor kvar. 🙂 Har redan jobbat två dagar efter nyår, så nu är vårterminen igång igen.

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199Men det är söndag, och söndag innebär En smakebit på søndag. Idag är det Flukten fra virkeligheten som står för länkarna.

Jag läser Sagan om de två tornen av J R R Tolkien, den andra delen i Sagan om ringen-trilogin. Den är så långsam! Men klart, det är en klassiker så jag SKA komma igenom alla tre böckerna. Fler som har känt likadant om de här böckerna?

Smakbiten kommer från kapitlet Den vite ryttaren:

– Jag fryser in i märgen, sade Gimli, slog åkarbrasa och sökte stampa sig varm om fötterna Gryningen hade kommit till slut, och i själva den första dagbräckningen hade vapenbröderna ätit frukost, så gott det nu låtit sig göra. I det tilltagande morgonljuset gjorde de sig åter redo att på nytt genomleta terrängen efter spår av hoberna.

Ha en trevlig söndag, och hoppas att ni kommer lätt och smidigt in i vardagen igen! 🙂

 

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Sagan om de två tornen

 1. paulamerio skriver:

  Haha, du har antagit en utmaning, det har inte jag. Har inte läst någon av böckerna och inte heller sett filmerna. Men väljer att helt avstå den utmaningen, det finns så många andra böcker som jag är mera sugen på. Tiden är ju en begränsning. Tack för smakbit och lycka till!

 2. astridterese skriver:

  Jeg har lest alle tre bøkene mange ganger, og den midterste boken er noe langdryg en stund. Faktisk fikk jeg veldig lyst til å å lese dem om igjen nå. Det hadde vært fint å lese bøkene og ikke bare se filmene om igjen 🙂
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 3. Evelina skriver:

  Känns som ett ordentligt projekt att läsa Tolkien. Jag har bara tagit mig igenom Hobbiten, men har de övriga böckerna i bokhyllan också. Lycka till!

 4. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Började med en omläsning av Sagan om ringen för ett bra tag sedan nu, Läste klart första delen, sen har det inte blivit av att fortsätta, så mycket annat kommer emellan. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s