Helgfrågan: recensionsexemplaren

Fredag! Den här veckan har varit så långsam att man vill skrika. Inget sportlov för mig, jag har jobbat. Igår vägrade bilen starta när jag stod vid en bensinstation. Fick ringa Assistancekåren som dök upp efter 1 1/2 timme. Problemet i sig var lätt att lösa, men snacka om att dagen vändes upp och ner.

Igår läste jag äntligen ut Mafioso av Ray Celestin. Den var bra, men bevisligen håller min lässvacka i sig för det har tagit mig över två veckor att läsa den (ca 530 sidor). Påbörjade Döden på Nilen av Agatha Christie, kom bara 30 sidor. Denna förbaskade vintertrötthet.

Däremot dök det upp ett recensionsexemplar från Southside Stories i brevlådan. Hade helt glömt att de hade kontaktat mig och frågat om jag ville läsa, så det var en glad överraskning. Och därmed kommer vi till veckans Helgfråga från Mias bokhörna, som handlar just om recensionsexemplar.

img_3512

Hur gör ni vid förfrågningarna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till?
Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?

Jag älskar recensionsexemplar. Oftast blir det en recension på Instagram, ibland en lite längre här. Jag tackar som regel ja till det mesta. Gratis är gott och om jag har tid läser jag gärna allt möjligt. Om det är en genre jag inte normalt läser eller gillar brukar jag förvarna, så att författaren/förlaget själva kan bestämma om de vill skicka en bok eller inte. Som sagt, jag läser det mesta, men exempelvis skräck har jag väldigt svårt för. Jag är noga med att tagga förlag i bilder på Instagram, för sånt minns de. Det är så jag har fått ett par böcker de senaste månaderna.

Just nu läser jag (försöker läsa) som sagt Döden på Nilen av Agatha Christie. Borde egentligen läsa ut Drakviskaren av Lovisa Wistrand eller Steglitsan av Donna Tartt, men just nu är allt segt att läsa. Förr eller senare släpper det väl.

Trevlig helg!

9 reaktioner på ”Helgfrågan: recensionsexemplaren

 1. Monika skriver:

  Jag tackade ja till det mesta förut, men men nu har min lästid minskat så mycket att jag känner mig tvingad att tacka nej till nästan allt 😦

 2. annettejuhlin skriver:

  Förra året tackade jag ja till i princip allt, det är ju så spännande med nya författare, nya titlar, nya genres osv., men det slutade med att jag inte hann läsa alla böckerna innan året var slut. I år tvingar jag mig att vara hård mot mig själv och inte tacka ja till allt, även om jag blir lockad.

 3. Åsa skriver:

  Oh, kanske verkligen miss då att man inte har smartphone med Instagram… om det är så förlagen lyckas upplysa sig om genrer/ålderskategorier som inte passar oss bokbloggare. 😀
  Gillar nog bäst när man får en förfrågan först, så man har en chans att tacka nej om det är något som inte passar alls, blir så svårt med både att läsa och skriva om sådant. Skräck får dock gärna komma till mig. Snygg övernaturlig skräck… jösses va kräsen man är! 😉

 4. Cissi - Bokstunder skriver:

  För mig är tiden en lyxvara vilket leder till att jag är mer restriktiv oftast. Men ibland är det svårt eftersom jag också känner mig smickrad då de hittar min lilla blogg. Jag är sugen på Mafioso men den känns för tjock för mig just nu i detta mörker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s