En smakebit på søndag: Mafioso

Söndag! Tyvärr har solen tagit paus från Skåne och det är återigen grått och några plusgrader. Lite trist, för jag gillade kylan och solen. Regnet kan jag gott vara utan! EDIT: Nu yr snön i Lund! Man ska vara försiktig med vad man önskar!

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199En smakebit på søndag anordnas av Astrid Terese. Där kan ni hitta fler smakbitar eller lämna en länk till en egen. Enda regeln är inga spoilers!

Söndag innebär smakbit! Jag läser just nu Mafioso av Ray Celestin. Steglitsan, som jag tipsade om förra veckan, och jag har inte kommit överens överhuvudtaget de senaste dagarna, kanske det lossnar snart. Mafioso är uppföljaren till Yxmannen, som jag läste (och tyckte väldigt mycket om) förra året. Den utspelar sig i Chicago 1928, och som vanligt är Celestin fantastisk på att måla upp städerna och personerna. Jag besökte Chicago sommaren 2015 och det är kul att känna igen vissa småsaker från mitt besök.

Smakbiten kommer från sida 229, början på kapitel 25:

Michael och Ida hade fortsatt sin utredning av Gwendolyn Van Harens försvinnande genom att kamma igenom området runt tågstationen där hon hade gått upp i rök.

Böckerna ges ut på svenska av Southside Stories och har för övrigt världens snyggaste omslag!

Bildresultat för mafioso celestin

Trevlig söndag!

11 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Mafioso

 1. astridterese skriver:

  Det er alltid gøy når man kjenner seg igjen i beskrivelsene i bøkene. Denne boken så spennende ut, og jeg er enig i at coveret var stilig 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. Cinnamon skriver:

  Älskade Yxmannen när jag läste den men blev tyvärr inte så imponerad av denna. Jag hade antagligen alltför höga förväntningar eller var på fel humör vid läsningen. Hoppas du gillar den mer. Tack för smakbiten!

 3. Kajsa skriver:

  Så nu är inte ens Skåne fredat från detta vita otyg? Som skåning i Norrland kan man i alla fall ta en nostalgitripp i minnet till fina vårdagar och snödroppar som växer. Tack för smakbiten och ha det så kul i snön! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s