Helgfrågan: Julklapp och julbord

Det är helg igen! Egentligen skulle jag vara ledig idag, men så råkade jag bli indragen i jobbets Luciatåg så nu ska jag tydligen repa på två lediga dagar. Jaja, jag har ju ändå tid …

Plockade upp en ny bok igår kväll, Glasbruket av Arnaldur Indri∂ason. Det är en del av Läsutmaningen, att läsa en bok från Island/av en isländsk författare. Än så länge bara typ 40 sidor in, men en helt okej deckare. Kanske inte en serie jag läser vidare efter den här boken, dock …

Sitter just nu och planerar ett projekt till april. Jag och en kollega ska ha en konsert med Richard Strauss-sånger, och det blir så fint! Mycket text, så lika bra att börja med en gång. Utöver det ska jag öva opera i jul, har premiär i mars och det är mycket som ska in i huvudet! Svårt är det också!

fotoflexer_photo4

Vad önskar du dig i julklapp?

Bonusfråga: Har ni någon favoriträtt på julbordet?

Julklapp är jag så tråkig att jag önskar mig pengar till en spadag! Känner att det kommer behövas … I övrigt ingenting, direkt. Jag har det mesta eller har ekonomi till att köpa det själv.

På julbordet gillar jag ett par saker, det blir liksom att de hänger ihop: vörtbröd med julskinka och skånsk senap, då är jag väldans nöjd! Annars är det eventuellt gröten som är god, men man kan ju äta allt annat resten av året också. Jag brukar själv göra en rödkålssallad med apelsin och röd grapefrukt, den är himla god och jätteenkel.

Nu ska jag städa lite och sen iväg till jobbet. Skönt när man hinner med saker redan på förmiddagen!

11 reaktioner på ”Helgfrågan: Julklapp och julbord

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  låter kul. vågar en fråga vilken opera det gäller? jag häörde Norma i Göteborg för ett par dagar sedan och den var helt underbar.
  skinka på julbordet är viktigt. din rödkålssallad låter jättegod. jag brukar ha en rödkålssallad med Cox orange, vindruvor och lite annat i, men jag tror att jag skall testa din i år.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Operan har premiär i Köpenhamn i mars och är ”The Exterminating Angel” av Thomas Adés. Jag kan tänka mig att Norma i Göteborg var bra, har hört mycket gott om den.
   Rödkålssalladen är så enkel att göra! Bara riv rödkål med osthyvel rakt ner i en skål, klyfta och dela apelsin och röd grapefrukt och blanda runt. Den är lika god nygjord som efter någon dag. Ska den stå i kylen kan man slå lite juice över (jag brukar köra God Morgons apelsin/grapefrukt-juice) och bara täcka över skålen. 🙂

  • Sara Swietlicki skriver:

   Betydligt mer grönsaker bland julmaten, om du frågar mig! Julmaten har ju en tendens att bli stabbig …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s