Gastro-blä!

Efter att ha sovit alldeles för få timmar hemma (bara 5 1/2) var det dags att släpa sig ur sängen och ut i det blåsiga regnvädret för att göra en gastroskopi. Finns inget så otrevligt som att få en kamera nerkörd i magen via halsen – vilket sätt att börja dagen på! Bedövningssprayen har släppt vid det här laget, men jag är ändå lite öm i halsen och vågar inte riktigt äta. Fördelen är att jag redan nu vet att det ”bara” handlar om reflux, och inte magkatarr eller magsår. Skönt, men svårt att medicinera.

Nu är jag ledig fram till 18, har föreställning ikväll. Jag ligger på soffan och halvsover, medan jag med jämna mellanrum ringer viktiga samtal, läser lite, jobbar lite. Hann inom biblioteket efter läkarbesöket, så jag har fått fatt i Moa Herngrens Tjockdrottningen. Nu måste jag bara läsa klart alla andra biblioteksböcker jag har hemma, så att jag kan sätta tänderna i denna!

Det känns som att jag har världens längsta TBR-lista just nu! Alla böcker jag vill läsa läggs bara på hög, men det känns som att jag inte kommer någonstans. Har en liten mini-lässvacka, tror jag. Det finns så mycket jag vill läsa, men jag har fastnat i två olika böcker och kommer inte riktigt vidare i någon av dem. Den ena, Jag utan dig av Kelly Rimmer, är det väl ingen katastrof om jag inte läser ut, men den andra, The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood, vill jag verkligen läsa ut! Jag fattar inte att jag läste den på engelska på gymnasiet, för just nu kämpar jag med svenskan.

Vädret kör på riktigt busväder – det blåser! Regnar lite fram och tillbaka, men mellan regnet kikar solen fram. Det är i alla fall över 10 grader, och inte 5 som i Oslo! Det är nog dags för en stor kopp te, tror jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s