Helgfrågan v 37

Jag är ca 3/4 genom Trummornas dån av Diana Gabaldon, den fjärde boken i Outlander-serien. Det är en gigantisk bok på 908 sidor, men jag läser den som e-bok så det går bara en smula långsamt mellan procenten. (Enda nackdelen med Kindle Paperwhite, man kan inte få den att visa traditionella sidnummer. Annars är den faktiskt riktigt bra.) Gabaldons böcker är alltid så fulla av händelser att jag ibland blir lite trött i huvudet av allt jag ska hålla reda på. Med den sista fjärdedelen att ha mig igenom hoppas jag att bli färdig med boken imorgon eller på söndag, och då är jag klar med bok 100 för i år! 😀 Och då ska jag välja en ny hyllvärmare!

I övrigt har jag troligtvis drabbats av magkatarr eller något liknande obehagligt. Är därför hemma på dagen för att kunna ha föreställning ikväll. Magen gör ont och musklerna är ömma, men det värsta är att inte våga äta något utan att få ont i magen. Hoppas på att vårdcentralens rekommendation på 14 dagars Losec ska lösa det värsta.

Men det är ju helg! Förutom kvällens föreställning är jag ledig i helgen, så det blir tre lediga dagar (lör-mån) då jag ska på Kulturnatt i Lund på lördag och rösta i kyrkovalet på söndag och ha en tvättid på måndag. Livet är bra glammigt, eller hur? 😉

Dags för Helgfrågan från Mias bokhörna!

fotoflexer_photo4

Vad gillar du för bokligt event? Detta kan innebära alltifrån författarbesök till Crimetime Gotland. (Man kan även skriva vilket man skulle önska.)

Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?

Jag älskar Bokmässan, men har inte varit där på flera år. Jag har alltid jobbat eller inte haft råd. I år har jag tekniskt sett heller inte råd, men jag funderar på att åka upp på lördagen … Vi får se. Har inte varit på något annat event, förutom tre releasefester, men det vore roligt att bo nära Stockholm och därmed kunna gå på fler event.

Och om jag skulle sadla om? Tja … författare, gärna, men jag hade väldigt gärna velat jobba inom förlagsbranschen. 🙂

Hoppas att ni får en trevlig helg!

19 reaktioner på ”Helgfrågan v 37

  • Sara Swietlicki skriver:

   Tvättid är egentligen väldigt avslappnande – förutom i tvättstuga. 😛
   Usch, magkatarr verkar vara vanligt! Hoppas att din blir bättre snart!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Alla hennes böcker ligger på 700 sidor och uppåt, så det tar ett tag att ta sig igenom dem. Men de är ganska intressanta om man är historieintresserad. 🙂

  • Sara Swietlicki skriver:

   Eller hur! Men på sistone har det börjat klia i fingrarna på mig … vi får se vad som händer under hösten! Nu när jag har nått mitt läsmål för i år kanske jag får mer tid över för annat?

 1. Monika skriver:

  Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska fortsätta läsa Outlander-serien. Blev lite besviken på första boken.

  Ta det lugnt och krya på dig!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Gillade du inte första boken blir serien inte bättre. Främlingen sätter lite grand premisserna för de andra sju böckerna. (Men som sagt, alla tycker ju olika, så ge den ett försök! Eller se tv-serien, den är riktigt bra!)

   Och tack!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Precis, sånt är livet. Men jag önskar mig en obegränsad budget och fyra dagars ledigt inför nästa års bokmässa! 😉

 2. annettejuhlin skriver:

  Så jobbigt med magproblem… Jag får ibland magsår, så jag vet hur det är. Man vågar inte äta någonting eftersom man får symptom efter att ha ätit nästan vad som helst. Hoppas att en kur med vad du blir ordinerad hjälper. För mig brukar det hjälpa med Omeprazol under två-fyra veckor.

  Vilken föreställning är du med i?

  Jag har bara läst den första boken i Outlander-serien, sedan kom första säsongen av filmatiseringen och då var jag helt fast i den istället.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Usch, magsår! Din stackare! Ja, det är väl problemet – man vet inte vad som kan orsaka ett ”anfall” och därför blir man lite nojig och äter ingenting till slut. Losec ska nog gå, men jag är lite orolig att 20mg om dagen inte är nog. Vi får se hur det hela löser sig.

   Jag jobbar fast i kören på Malmö Opera, så just nu spelar vi Spelman på taket fram till januari, samtidigt som vi repar inför Lakmé som har premiär i oktober. 🙂

   Jag älskar tv-serien, men böckerna är i en klass för sig.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, tv-serien är bra! Böckerna är liiiite för långa …
   Åh, så roligt! Hoppas att du njuter och att det blir som du tänkt dig – jag blev riktigt avis nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s