Augusti

Månadens sista dag! Jag har nu varit tillbaka på jobbet i en månad, men det känns som mycket längre! Jag har hunnit med en konsert i Köpenhamn, en konsert i Dalhalla med övernattning två nätter, en ny produktion som har premiär på lördag (Spelman på taket) och en audition. Många sena jobbkvällar, mycket extraarbete och lite restid hit och dit.

Augusti har varit den sämsta läsmånaden för mig under hela året. Bara sex lästa böcker, men till sidantalet var månaden inte så pjåkig. 2 891 sidor, till skillnad från årets sämsta månad (till sidantal räknat) mars, som kom in på 2 200-nånting sidor.

Men augusti månad har bjudit på en del bottenskrap och några riktiga pärlor. Till bottenskrapet hör Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan av Anna Winberg och Jag ser dig av Clare Mackintosh, till de bättre hör Skottet av Mary Louise Kelly och Illuminae av Amie Kaufman och Jay Kristoff. Boken jag försöker läsa ut just nu, Carve the Mark av Veronica Roth, tillhör de sämre. Månadens pärla är, trots att jag hade svårt att komma in i den, Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Vilken historia!

Nu väntar september, som tillsammans med oktober är min favoritmånad. Jag älskar hösten, och det känns som att den redan är på väg med stormsteg. Men då får jag mer tid att läsa, dricka te och tända ljus. Mysa i soffan med filtar. Gå kyliga promenader med en ljudbok i öronen. Lyssna på smattret av regn när jag ligger i sängen och läser på kvällen. Och hitta en massa nya, trevliga böcker. Jag har en massa hyllvärmare som jag ska göra ett ordentligt försök med nu i höst. Kanske jag lyckas läsa några av dem den här gången!

2 reaktioner på ”Augusti

  1. MarveW skriver:

    Jag är en höstmänniska men jag ser inga hösttecken är. Natur är fortfarande grön, bär och frukt har inte mognat än och luften har fortfarande en ljumhet och mjukhet. Ganska långt ifrån höstliga medeltemperaturer även om vissa dagar är svalare än andra. För mig är detta en alldeles vanlig sensommar.

    • Sara Swietlicki skriver:

      Klart att det är sensommar! Men i Lund och Malmö börjar några löv redan skifta färg, det regnar, lite kallare i luften på nätterna. Men än har vi någon vecka kvar innan det blir höst på riktigt! Jag bara älskar hösten så mycket att den gärna får komma nu! 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s