En smakebit på søndag: Sanning och skvaller

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199

Det är dags för En smakebit på søndag igen! Det drivs av norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Där kan du hitta fler smakbitar och lämna din egen, om du vill. Enda regeln är inga spoilers!

Jag slalomläser just nu, så därför kommer smakbiten från boken jag just påbörjat, nämligen Curtis Sittenfelds senaste roman, Sanning och skvaller. Det är en modern remake på Pride & Prejudice, och jag älskar den boken så det här ska bli intressant. Smakbiten kommer från första kapitlet:

Långt innan Chip Bingley kom till Cincinnati visste alla att han var ute efter en fru. Två år tidigare hade Chip – med examen från Dartmouth College och läkardiplom från Harvard, ättling i den pennsylvanska grenen av släkten Bingley, vilka under det förra århundradet hade byggt upp en förmögenhet på sanitetsartiklar – varit med i den enorma reality-tevesuccén Singel söker kärleken.

Hoppas att ni har haft en trevlig söndag! 🙂

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Sanning och skvaller

  • Sara Swietlicki skriver:

   Än så länge är den så väldigt lik originalet att jag inte kan låta bli att skratta. Ska bli kul att se om Sittenfeld har lyckats med det i resten av romanen också!

 1. Evelina skriver:

  Denna var en av mina favoriter förra året, var verkligen av imponerad över hur väl Sittenfeld lyckats anpassa Austens karaktärer till vår moderna tid 🙂

 2. Bokstund skriver:

  Wow, jag älskar också Stolthet och fördom! Ska hålla utkik efter om du skriver en recension om Sanning och skvaller så jag vet om jag ska läsa den eller inte 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s