En smakebit på søndag: Drömgångare

Jag har haft den lataste söndagsförmiddagen på länge. Kaffe, Netflix och omställning av alla klockor till sommartid. Det är lite störigt att mista en timme, men ljuset är värt det. Det får bli sängen lite tidigare ikväll, helt enkelt. Eller mer kaffe!

Nu väntar jag på att vinden ska mojna lite, så jag kan lägga 0,8 kvm trall på balkongen och se hur resultatet blir innan jag lägger pengar på 4,6 kvm mer. Trall är ändå förvånansvärt billigt när man tänker på hur stor skillnad resultatet ger. Ser fram emot en eftermiddagskaffe i solen lite senare. 🙂 Och ser ännu mer fram emot att få inreda balkongen med blommor och mys så snart det blir lite varmare i Skåne. Åh, att få sitta på balkongen och skriva eller läsa och dricka en kopp kaffe! Njutningen!

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2-300x199En smakebit på søndag drivs av norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och där hittar du fler smakbitar och kan lämna en länk till din egen. Enda regeln är inga spoilers!

Jag läser, även om det går långsamt. The Queen of slalomläsning, det är jag för tillfället. Just nu försöker jag fokusera på Drömgångare av Samantha Shannon, vilket är första delen i serien The Bone Season. Är ca 70 sidor in och det går långsamt, mest för att Shannon har skrivit många korta meningar istället för några långa och några korta. Sånt stör min läshastighet, gnäller drottningen av slalomläsning. Men spännande story som just börjar ta fart, så förhoppningsvis blir det bättre.

Jag läser som sagt Drömgångare av Samantha Shannon, så smakbiten kommer därifrån. Från kapitel 5, sida 74:

En röd sol glittrade genom fönstret. Ljuset väckte mig ur min djupa sömn. Jag hade en unken smak i munnen. En kort sekund trodde jag att jag var hemma i mitt sovrum i I-5, inte hos Jax, inte på jobbet.

Sedan mindes jag. Dödsdansen. Refaiter, ett skott och en kropp.

Jag befann mig definitivt inte i I-5.

dromgangare

11 thoughts on “En smakebit på søndag: Drömgångare

 1. Lesejenta skriver:

  Denne leste jeg for et par år siden, men jeg har aldri fortsatt på serien selv om jeg likte boken godt – kanskje jeg burde finne bok to? 🙂

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  onödigt att stääa fram och tillbaka klockan. låt den vara, är mitt råd. idag sitter jag på altanen och läser. alldeles strax ska jag få en kopp kaffe. med hembakade biscotti och skrädmjölsdrömmar. har just hittat en utslagen vårlök i trädgården och flera är på väg. tack för smakebiten! har aldrig hört talas om den boken

 3. astridterese skriver:

  Jeg gleder meg også veldig til jeg kan sitte ute på terrassen og lese 🙂 I dag var jeg sammen med hunden min på stranden. Det er en liten en hvor det nesten aldri er folk. Jeg satte meg til å lese, men så bestemte hunden min seg for å bade, så da den var ferdig måtte jeg ta han hjem og bade og tørke han så han ikke skulle fryse 🙂
  Jeg har denne boken i hylla men har ikke fått begynt på den enda. Ha en riktig fin søndag!

 4. bokdamen skriver:

  Ny bok för mig, kul att det är så många nya denna söndag. Det är härligt med ljuset. Klockan är lite över sju och det känns nästan som mitt på dagen. 😉 Tack för smakbiten!

 5. Åsa C skriver:

  Sommartiden kom med vårvärme, efterlängtat. Verkligen mysigt att börja kunna sitta ute o läsa igen. Boken var okänd för mig, tack för smakbit! 🙂

 6. sarasbokblog skriver:

  Det låter som att du har haft en skön söndag! Den här boken har jag än så länge oläst i bokhyllan. Jag kan också störa mig på korta meningar då det inte blir någon skön läsrytm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s