Hjälp! (Struktur i historier)

Funderar på mitt NaNoWriMo-projekt och tänker mycket på upplägget. 

I korta drag handlar det om ett gäng ungdomar. De har alla sina hemligheter och egenheter, men gemensamt är att de bor i samma lilla stad. Vissa är syskon, några är kära i någon, några är hemligt ihop med andra. 

Mitt problem är upplägget. Historien kretsar kring en fest där allt går åt helvete, en blir svårt misshandlad och en dör. Min fundering är om man ska sprida ut festen (A) med vad som hänt före (B, C osv) eller om man kör festen och sedan fortsätter framåt med vad som händer sen (typ polisutredning och ev rättegång) med tillbakablickar insprängt här och där för att slippa förklara precis allt genom dialog. 

Vad tror ni? 

Jag vet inte själv. Jag har naturligt börjat på den andra varianten, mest för att jag inte hade något planerat och behövde kicka igång historien någonstans pga tidspress. 

Men som sagt, vad tror ni? Vad hade ni helst läst? 

4 reaktioner på ”Hjälp! (Struktur i historier)

  1. Drömmen om en bok skriver:

    Jag skulle nog dra ut lite på festen som du föreslår i första alternativet. Gillade Malin Persson Giolitos bok Störst av allt. Där kastas vi direkt in i en rättegång och tillvaron för den misstänkta för att sedan bit för bit få händelseförloppet klart för oss genom tillbakablickar som leder fram till det som utlöst allt, för att sedan avsluta med rättegångens utgång. Jag gillar när det växer fram lite i taget och man inte har hela bilden klar för sig från början 🙂

    • Sara Swietlicki skriver:

      Just det, i Störst av allt gör man ju så …. men hur göra det snyggt? 🤔 Jag gillade Störst av allt, men skrivtekniskt är det skitsvårt att få till en snygg dramatisk båge …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s