Nanowrimo, månadens bästa bok och oktober

Började dagen med att konstatera att vågen gått ner ett kilo, att jag – hör och häpna – har lite träningsabstinens för att jag inte hinner träna i dag som tidigare planerat (jag lovar och svär, jag är förvånad, jag som aldrig någonsin har velat träna förr, tänk att beslutsamhet kan göra så mycket!), att det är idag som påven är i Lund av alla ställen i världen och att det är ganska coolt, att jag äntligen fick beställt Outlander säsong 2 och att det råkade slinka med Karl-Bertil Jonssons julafton på dvd i beställningen, att kaffe är underbart och att jag har sånglektion i Köpenhamn i dag. Hurra!

Det är också idag man börjar planera novemberläsningen och sammanfattar oktoberläsningen. Jag har två (eventuellt bara en) böcker som hänger med in i november, och det är Backmans Björnstad. Jag känner mig som en dålig medmänniska när jag är långsam med en biblioteksbok som jag vet att många andra vill ha tag i, men det blir till att utnyttja tiden maximalt för att få läst ut den här boken. Den är riktigt bra, bara lite tyngre än vad jag är van vid att Backman skriver och det med bristande tid gör att det har varit lite tungrott.

Den andra boken som eventuellt hänger med in i november om jag inte hinner avsluta den på tåget idag är Anna Fredrikssons Avskedsfesten. Har lite mer än 120 sidor, men det ska vi nog klara av? Om jag gör det har jag hunnit med 75 böcker än så länge i år. 🙂 Ungefär 23 böcker mer än vad jag trodde att jag skulle hinna med! Vi får se hur det blir med läsningen i november med tanke på NaNoWriMo …

Månadens bästa bok har helt klart varit Askfödd av Sabaa Tahir. Ser fram emot att läsa fortsättningen i november. Tvåan heter A Torch against the Night. img_7134

Annars har jag inte direkta läsplaner i november. Jag har några böcker i hyllan som har stått där ett tag, så jag kanske ska försöka spara pengar och läsa det jag har i stället för att kasta suktande blickar efter nya? 😉 Ett bokinköp har jag redan planerat, och det är manuskriptet till Fantastic Beasts and Where To Find Them. Hade väldigt svårt att hålla tassarna väck från den!

Men vad hände i oktober, egentligen? Månaden som har gått så oändligt långsamt och ruskigt snabbt på samma gång. Jag har jobbat, fyllt 28 år, läst 11 böcker, gått på bio, börjat träna, tittat på begagnade bilar, försökt vara ordentlig och planerande och lyckats sådär, fått gjort en hel del praktiska saker som jag gärna vill ta med mig in i november. Bob Dylan fick årets Nobelpris i litteratur. Har träffat trevliga människor och unnat mig lite egentid i form av tid på gymmet och massage.

Jag har däremot INTE varit så duktig gällande förberedandet av NaNoWriMo som jag hade önskat. Snart handlar allt om mitt wordcount! (Lovar att bloggen inte bara ska handla om det i 30 dagar!)

Om drygt 13 timmar kör vi! Någon som ska vara med? (Outlander säsong 2 sparar jag till 1 december!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s