Saker man funderar på när man skriver ungdomsroman

Jag sitter och funderar på vad som kan få en kompisrelation att spåra ur.

Tänker främst på vad som händer om man börjar dejta kompisens syskon. Varför är det lite ”tabu” att dejta kompisens syskon, egentligen? Jag menar, om man är kompis med personen borde väl personen vara en tillräckligt bra människa för att vara partner till någon? Eller är det en fråga om tillit?

Jag försöker komma på en bra anledning till varför relationen personen-kompisen-syskonet är så svår. Det är min ungdomsserie som ställer till det för mig.

I korta drag: Adrian och Tristan är bästa vänner och har känt varandra sen dagis. Adrians lillasyster Terese upptäcker plötsligt att hon har fått känslor för Tristan. Hon misstänker att Adrian och äldre brorsan Peter skulle ha problem med detta om Terese och Tristan blev ihop.

VARFÖR är detta ett problem? Är Tristan en dålig människa? OM han är det, varför är Adrian och Tristan då vänner? Är det en så enkel sak att Tess är rädd för vad som skulle hända om Tristan fick reda på att hon gillade honom? Eller är det så att Tristan redan har en annan (flickvän alltså)?

HJÄLP! Har ni några bra idéer?

Vad får någon att vilja hämnas på en annan person?

2 reaktioner på ”Saker man funderar på när man skriver ungdomsroman

  1. Bara hittepå skriver:

    Handlar det inte ofta om avundsjuka? Att som bästa vän få stiga åt sidan när det kommer en flickvän in i bilden? Och att det blir ännu svårare när även flickvännen är en person man har en nära relation med? Särskilt om din bästa vän nu börjar hänga hemma hos er men mycket hellre vill tillbringa tid ensam med flickvännen än med dig? Och kanske ännu mer om du inte har så många vänner till att börja med.

    Och vad händer om det är hemligheter med i bilden? Något som din bästa vän vet om men som inte är känt för din familj? Litar du på att din vän kan behålla dem? Eller om din vän och din syster gör slut? Kommer vänskapen att överleva det?

    Alternativt om du tycker bra om din vän, men vet att han inte kan hantera kärleksrelationer. Vad tänker du om att din syster blir involverad?

    Vet inte hur detta passar in i din berättelse, men nog finns det utrymme för många konflikter i en sådan konstellation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s