Bokbloggsjerka: Aktuell läsning + podcasts

I dag fyller min kära moder 60 år, så det blir ett kort svar. 🙂 Annikas jerka denna vecka är nämligen mycket enkel att svara på.

img_3593-4Vad läser du just nu och vilken bok har du tänkt ta till efter den är utläst?

Och bonusfrågan:

Jag har blivit med mp3-spelare och eftersom jag inte lyssnar på ljudböcker skulle jag vilja ha tips på podcaster eller annat trevligt man kan lyssna på när man är ute och spatserar i skogen (eller var som helst för den delen).

Jag läser just nu första delen i Siri Pettersens serie Korpringarna, nämligen Odinsbarn. Jag har inte kommit så långt i den ännu, för jag är slalomläsare av första graden och läser fyra böcker samtidigt. Men just nu är det då Odinsbarn och Horace Engdahls Den sista grisen som jag hoppar mellan mest. De andra två är långkörare (Främlingen av Diana Gabaldon som är en omläsning och Stöld av babian av Anna Karolina som bara tar forever att läsa och jag fattar inte varför).

Efter jag har läst ut Odinsbarn är det Anna Jakobsson Lunds andra bok, Aldrig ensamma, som ligger i pipeline och väntar. Längtar SÅ efter att få läsa den! Och efter den har jag typ en hyllmeter med böcker som jag ”måste” läsa … 😉

Bonusfrågan:

Jag älskar poddar! Här är dem jag lyssnar på mest och de går alla att hitta på iTunes.

 1. Ligga med P3 är ett program om sex och relationer. Underbart, skruvat, informativt och framförallt ”Samtalet” på onsdagar är helt fantastiskt att lyssna på. Jag har lyssnat på programmet i flera år!
 2. Deckarpodden med Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp är en favorit, men de gjorde bara 20 avsnitt och sen slutade de, tråkigt nog.
 3. Författarpodden med Frida Skybäck och Agnes Hellström är riktigt bra också, de kommer förhoppningsvis med en ny säsong nu här i september/oktober. podcasts
 4. Operahuset i P2 med Rickard Söderberg är en STOR favorit, och den är helt ny! Den är lätt att lyssna på och sådär underbart nördig. ❤
 5. Sommar/Vinter i P1 ligger allihop på nätet (utan musik) i flera år efter. Här kan man lyssna på sina favoriter sen typ 2011 om och om igen.
 6. Tampodden med Clara Henry (finns också på youtube!) kom efter boken Ja jag har mens, hurså? och lyfter sexualitet och mens i dagens samhälle. Boken är rikigt bra, podden är fantastisk.
 7. Historiens berså är en podd från Expressen, där Johan Norberg och Pär Nordfors i åtta program diskuterar diverse historiska ting. Jag har hört programmen om och om igen och skrattar fortfarande, för de är SÅ roliga!

Det var ett litet axplock ur min samling av poddar. Hoppas att det finns något trevligt där! Och det ska bli kul att se om ni andra har något roligt till mig. 🙂

9 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: Aktuell läsning + podcasts

 1. Monika skriver:

  Odinsbarn ska jag också läsa. Någon gång. Men jag blir förvånad över att Stöld av babian tar lång tid att läsa… jag blev alldeles knockad av den boken 🙂

 2. Evelina skriver:

  Många tips på poddar! Är något som jag alltid tänker att jag ska börja lyssna på, men det har inte blivit av. Tack för tipsen!

  Odinsbarn och uppföljaren Röta har jag läst och tyckt att de har varit bra och intressanta böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s