En smakebit på søndag: Fasanjägarna

Till och börja med: TACK! Jag har världens finaste bloggläsare! Nådde igår ett nytt rekord i antalet visningar på en månad. Det är så kul att se hur den här bloggen, som blir 5 år om typ en vecka, bara växer och växer. Tack!


Härliga, lata söndagar är det jag älskar mest. Speciellt eftermiddagarna, när man bara kan ligga på soffan eller ute på gräsmattan och läsa en bok eller bara njuta. Så blir det nog inte idag, eftersom jag är igång med den eviga flyttpackningen. Nu när examen är avklarad är det dags att ta itu med alla dessa saker.

img_3848-3

Men söndag innebär ju smakbit. Du hittar fler på Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är inga spoilers9789174293180_200

Jag har i maj månad läst Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen. Det är andra boken i serien Avdelning Q, som är en avdelning för gamla, ouppklarade fall, så kallade cold cases. Precis som med första boken tar det mig en hel evighet att läsa den här boken, inte för att den är dålig men för att jag har lite svårt att komma in i språket. Men första boken har lämnat ett starkt avtryck i mig, så jag tänker härda ut och läsa färdigt den här också. Jag älskar bilden av Köpenhamn i Adler-Olsens böcker.

Smakbiten kommer från s. 178.

Ditlev tog trappan upp till Caracas i fyra steg.

”Var är han?” ropade han till sekreteraren och gick åt samma håll som hon pekade.

Frank Helmond låg helt ensam i sjuksalen, på fastande mage, redo för sin andra operation.

Det var knappast någon respektfull blick han gav Ditlev.

Märkligt, tänkte Ditlev och lät blicken glida upp längs lakanet till hans bandagerade ansikte. Idioten ligger och ser ner på mig. Har han inte lärt sig något? Vem som gjorde honom illa och vem som lappade ihop honom igen?

Den här boken kom ut som film för drygt ett och ett halvt år sedan, och trailern ser sjukt spännande (om än ganska våldsam ut):

Trevlig söndag!

#blogg100 inlägg 90

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Fasanjägarna

 1. Eva Karlsson skriver:

  Grattis till nya rekord på bloggen! Du har mycket att fira den här månaden 🙂
  Jag har läst alla Adler-Olsens böcker om cold case-avdelningen i Köpenhamn och gillar hans karaktärer och sätt att skriva.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Tack! Ja, det har verkligen varit en trevlig månad! 🙂
   Jag är inte riktigt hooked, tyvärr … Men det blir bättre! 😉

 2. astridterese skriver:

  Gratulerer med rekord!
  Jeg gleder meg også over alle søndager jeg kan ligge og lese. Dessverre er det altfor få av dem! Eller hvertfall alt for få der jeg benytter meg av muligheten jeg har 🙂 Ha en fin søndagskveld!

 3. Monika skriver:

  Jag har läst nästan alla böckerna i serien och tyvärr tycker jag nog att de har tappat lite för varje bok, men jag älskar verkligen karaktärerna. De två första filmerna har jag sett också, den första gick att titta på, men Fasanjägarna var usel på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s