Månadens bästa bok + Trevlig Valborg!

I dag är det alltså Valborgsmässoafton. För studenterna i Lund, där jag växte upp, pågår nu en fyllefest utan dess like i Stadsparken – det vill säga, om man överlevde Kvalborg (gårdagens festande). Första maj brukar vara ganska dött i Lund, förutom Lunds Studentsångare på universitetstrappan på sena eftermiddagen. Det är bara att hoppas på bra väder imorgon, alltså. Själv är jag kvar i Köpenhamn och ämnar se studentsångarna på tv.

Under alla år som jag har bott i Lund har jag faktiskt bara en enda gång, efter att jag flyttat därifrån, varit i Stadsparken på Valborg. Jag och ett par kompisar åkte in och ställde oss vid brasan och som de sångare vi är började vi sjunga svenska körklassiker, Uti vår hageEn vänlig grönskas rika dräkt, osv. Mycket mysigt. Inte heller har jag, vad jag minns, stått och trängts inne vid universitetet för att höra studentsångarna. Vem vet, nästa år får jag väl ta igen lite traditioner.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig Valborgsmässoafton och en lugn 1 maj, var ni än befinner er, och hur ni än ämnar fira eller inte fira dagarna två. 🙂

Det här inlägget handlar om Månadens bästa bok, ett initiativ som jag plockade upp i januari efter att jag hade sett det hos en annan bloggare (för ögonblicket minns jag pinsamt nog inte hos vem). Det är ett kul sätt att minnas tillbaka på vad man har läst under året och föra lite statistik.

Månadens bästa bok var ett tufft beslut i april. Det finns ju så många bra böcker som jag har läst/lyssnat på den här månaden. Och ”vinnaren” är Fortfarande Alice av Lisa Genova.

fortfarandealice

För er som följer mig minns ni kanske att jag tyckte att den här boken nästan var obehaglig att lyssna på. Men den dröjer sig kvar i minnet på ett sätt som de andra inte har gjort. Det gör så hjärtskärande ont att läsa hur Alice långsamt börjar glömma saker, tappa bort sig, inte längre känna igen människor osv. Hur hennes familj reagerar. Framför allt hennes man vill jag bara slå hårt i ansiktet.

Men jag rekommenderar den starkt, till alla åldersgrupper.

#blogg100 inlägg 61

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s