Bokbloggsjerka: Spännande böcker

Fredag! Jag har gjort så lite som möjligt idag. Lång sovmorgon, tre timmars skola, middag med en klasskompis, lite korsord och planläggning inför hösten, men nu ett avsnitt Dr Who samtidigt som jag målar naglarna. Sånt behövs ju också. Jag har nästan lyssnat färdigt på Fortfarande Alice. Vet inte riktigt vad jag ska känna.

img_3593-2

Men det är dags för veckans bokbloggsjerka. Annika frågar om spännande böcker:

Det här med spänning är en subjektiv fråga men jag tycker t.ex. inte att Nora Roberts böcker hör hemma i genren ”spänningsromaner” utan jag tycker att Harlequin är mer passande. Böcker som Jurtjyrkogården av Stephen King däremot är riktigt, riktigt spännande. Den där stigen, katten, mörkret … förföljer mig än i dag och filmatiseringen av boken är i särklass den bäst jag har sett.

Berätta om en bok (eller flera) som du tycker är riktigt spännande!

Det här är en svår fråga … det finns många spännande böcker, men få som är sådär riktigt, riktigt spännande. Ett exempel är Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen, första boken i serien Avdelning Q. Den är så där äckligt spännande, lite grann som ett avsnitt av Bron. Ett annat exempel är Vassa föremål av Gillian Flynn. Och Kvinnan på tåget av Paula Hawkins.

Detta är alla thrillers eller deckare (vad man nu vill kalla dem). Det finns så klart riktigt spännande böcker inom andra genrer, men de är inte spännande på samma sätt. Fortfarande Alice av Lisa Genova är en spännande bok, men den är lite mer en ”klump i halsen”-typ av bok. Inte en sån där pulsen höjs.

Vad har ni för spännande böcker? Jag tror att jag måste läsa fler pulshöjare!

#blogg100 inlägg 39

9 thoughts on “Bokbloggsjerka: Spännande böcker

 1. Bina skriver:

  Det är roligt att läsa olika tolkningar av just ordet ”spännande”. Deckare och thrillers är inte de enda som har det i sig 😉

  • Sara Swietlicki skriver:

   Eller hur! Jag var lite i valet och kvalet över hur det skulle tolkas, men så beslutade jag mig för att gå efter tolkningen ”spänningslitteratur” …

 2. Monika skriver:

  Kvinnan i rummet var så otroligt spännande. Och klaustrofobisk. Vassa föremål tyckte jag inte alls så mycket om, jag tror jag har kommit fram till att jag inte klarar böcker som är nattsvarta. Jag behöver tydligen en aldrig så liten strimma av hopp 🙂

 3. Lion´s Library skriver:

  För mig känns det lite svårt för jag lockas inte av det som framförallt förknippas med spänning. Men Vindens skugga är en bok jag tyckte var otroligt bra, riktigt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s