Månadens bästa bok: Februari

Det är redan slutet på februari, och det är dags att kora månadens bästa bok. Det har varit en jämn kamp mellan Gayle Formans If I stay och Felicia Welanders Kanske imorgon, och det är nästan omöjligt att välja. Det blir till slut Kanske imorgon, av den enkla anledningen att Welander har ett lite överraskande slut (för mig i alla fall) medan If I stay slutar ungefär som jag hade misstänkt. Kort sagt är Kanske imorgon en fin debut, som handlar om något så svårt som att mista en närstående och försöka överleva det som kommer efteråt. Fina karaktärer, fint språk. Det enda som var lite förvirrande var att båda huvudpersonerna (Eva, Monika) var skrivna i jag-form, men hade vartannat kapitel. Det tog ett tag att komma in i.

img_3849

Om utmaningenMias bokhörna har startat en utmaning som kallas Månadens bästa bok, där man koras den bästa boken man läst under månaden som gått och sedan länkar den hos Mia, så att fler kan hitta trevliga böcker att läsa. Du kan också se under taggen #mbb för att hitta fler böcker.

Som sagt – i morgon (1 mars) börjar tävlingen Ta kontroll över bokhyllan. Jag kommer mest att posta bilder på Instagram om den här tävlingen, men lite kommer jag allt att skriva här. 😉 

En reaktion på ”Månadens bästa bok: Februari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s