En smakebit på søndag: You had me at hello

Det har varit helg, och som så många andra helger på sistone har jag inte riktigt haft helg utan mest bara jobb. I dag blev lite avslappning eftersom jag lyssnade på en kollega när hon spelade konsert, och jag fick höra ett riktigt vackert finskt stycke. Men det spelar ingen roll hur mycket ledig man än är om kvällarna, om man inte har sovmorgon minst en dag om veckan och en ledig dag där man får bestämma själv vad man ska göra.

Men det är söndag, och det betyder En smakebit på søndag. Det är Flukten fra virkeligheten som håller i det, så titta in där för att hitta fler smakbitar. Enda regeln är inga spoilers!

Jag hittade en bok i min hylla som jag hade glömt att jag hade köpt. Mhairi McFarlanes bok You had me at hello (på svenska, lite förvirrande att den har samma titel på svenska som på engelska). Så söt! Lite svår att komma in i, men den är sååå värd besväret!

Smakbiten kommer från sida 164:

”När ska ni ses?”

”Vet inte. Det var han som frågade, han sa att han skulle höra av sig. Jag är inte säker på att vi passar ihop, men det skadar väl inte att träffas.”

”Så ska det låta.” Caroline tar belåtet en klunk ur sitt glas och ser sig gillande omkring. ”Den här lägenheten är nästan värd hyran. Inte riktigt, men nästan. Även om det inte finns så många fler köksgrejer här än i vårt studenthem.”

”Är det nu man ska fråga varför du har hällt upp såsen i en vas?” säger Ivar. 

Jag älskar språket. Humorn. Det är min humor, rakt igenom. Antagligen därför jag älskar den sista frasen i citatet. Den här boken påminner mig om att jag måste börja skriva igen!

2 thoughts on “En smakebit på søndag: You had me at hello

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s