Kvinnan på tåget

Jag har de senaste fem dagarna lyssnat mig igenom Kvinnan på tåget. Det är en thriller av Paula Hawkins, och om jag inte missminner mig är det Hawkins debutroman. Den är …

… FANTASTISK. Den är läskig, och jag hade ingen aning om hur den skulle sluta. För min del slutade den lite abrupt, och kanske att slutet var lite otroligt, men bara för att händelserna gick ganska snabbt i slutet av boken. 

Boken är utgiven på Massolit förlag. Så här beskrivs boken på deras hemsida:

”Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes en gång var. Men en dag, när hon ser ut genom tågfönstret, upptäcker hon något som skakar om henne. Nu förändras allt. 

Några dagar senare vaknar Rachel bakfull, med ångest och minnesluckor. Jess är försvunnen, och Rachel anar att hon har viktig information om vad som hänt. Nu ser hon sin chans att bli delaktig i den värld hon bara betraktat på avstånd. Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget.”

Jag lyssnade på boken med Angela Kovacs som uppläsare, och hon är inte min favorit precis, men med den här boken hamnade hon på plussidan. Hennes röst passar väldigt bra till Rachel, lite lagom gnällig och luftig. (Hon är generellt bra på alla personerna i boken, men framför allt på Rachels.)

Jag är extremt irriterad på Rachels exman och hans nya fru. De tar så lätt på att de har träffats under tiden som Rachel fortfarande var gift med sin exman, och det finns ingen respekt för kärlek, äktenskap osv. Vad som stör mig är att Anna och Tom anser sig ha rätt att kasta ut Rachel, att bete sig som om hon inte har rätt att bli älskad av någon, som om Rachel är en nobody. Jag är så fruktansvärt irriterad!! 

Vilket väl är ett bevis på att Hawkins är en riktigt bra författare. 

Betyg: 5/5 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s