En smakebit på søndag: Gone Girl

smakebitpåsöndagDet är som sagt söndag, och det innebär som vanligt En smakebit på søndag. Det är ett initiativ från norska Mari Høe, som driver bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Följ länken för att hitta fler smakbitar och för att lämna en länk till din egen smakbit. Reglerna är: inga spoilers!

Den här söndagen läser jag (som jag har läst i över en månad nu) boken Gone Girl av Gillian Flynn. Den är segläst, tycker jag, även om den är ganska bra. Jag såg filmen på bio för en dryg månad sen, och den var riktigt riktigt riktigt bra! Så det är ett smaktips också. 😉

Men, det var ju boken ni skulle få ett smaktips ifrån. Citatet kommer från sida 295 i Pocketförlagets utgåva av boken (jaget är Nick Dunne, Go är hans tvillingsyster Margo):

Det kunde väl inte vara så.

Jag körde rakt genom stan, mitt ansikte var stelt, händerna var iskalla. Gos bil stod på uppfarten, men jag smög mig förbi det upplysta vardagsrumsfönstret och nerför den branta sluttningen och snart var jag utom synhåll, både för henne och alla andra. Jag kände mig mycket ensam.

I andra änden av trädgården, ända borta vid skogsbrynet låg skjulet.

Jag öppnade dörren.

Nejnejnejnejnej.

Gone-Girl-233x300

2 thoughts on “En smakebit på søndag: Gone Girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s